Urbanisme

HABITATGE

Veïns de Sant Jordi acusen un promotor de no acabar el seu bloc des de fa 3 anys

Una desena dels ocupants penja pancartes als balcons contra el constructor

Esperen que l'empresari completi els pisos per rebre el permís municipal

Una desena de veïns de Sant Jordi Desvalls acusen un promotor del mateix poble de tenir inacabat el bloc on viuen des de fa tres anys. Els ocupants dels pisos del carrer Francesc Macià s'hi estan de manera provisional des que van començar a pagar per establir-s'hi, però estan cansats de les promeses del constructor, que no completa els treballs. El fet que l'empresari tingui el bloc inacabat impedeix que l'Ajuntament de Sant Jordi doni als veïns afectats el permís legal de primera ocupació.

L'enuig dels veïns ha fet que pengessin pancartes crítiques amb el constructor en què el qualifiquen d'indigne, d'estafador i de no tenir vergonya. Una de les veïnes afectades ha explicat que el promotor té pendents obres en l'ascensor, de la llum i de l'aigua i, com a serveis comunitaris, el jardí i la piscina. La mateixa veïna ha explicat que l'Ajuntament ha facilitat les coses al constructor, de qui explica que, amb 3.000 euros, podria acabar els treballs del garatge, cosa que li permetria tenir el vistiplau de l'enginyer i el document d'acabament de l'obra.

“Tu la gran vida i nosaltres, estafats i arruïnats” o “Insolvent? Ha, ha, ha, ha”, són alguns dels lemes de les pancartes dels veïns de Sant Jordi Desvalls. Els veïns no entenen com ells estan pagant la hipoteca del pis i al mateix temps l'empresari no els ha posat el comptador de la llum i de l'aigua i, a més, es passeja amb un cotxe de luxe pel poble, diuen. Aquest diari va contactar ahir amb el constructor, Jordi Piferrer, que va declinar fer-ne cap valoració.

L'Ajuntament, al marge

Amb l'afer enquistat des de fa mesos, l'Ajuntament de Sant Jordi Desvalls vol estar al marge del conflicte. L'alcalde, Jordi Corominas (CiU), diu que el consistori no pot donar la cèdula d'ocupació als pisos del carrer Macià fins que les obres no estiguin del tot acabades.

LA FRASE

Ell havia de posar els comptadors de la llum i l'aigua, i no ho ha fet. Mentrestant, nosaltres estem pagant la hipoteca
Veïna afectada

LA XIFRA

50.000
euros
ha pagat un dels veïns en concepte de paga i senyal per arribar a ser propietari del seu pis.

LA DATA

30.11.2011
És l'última data
que havia donat el constructor als veïns per reprendre les obres, cosa que no ha fet, es queixen.

Propietaris i llogaters

De la desena de pisos del carrer Francesc Macià de Sant Jordi que estan ocupats, n'hi ha que hi viuen els seus propietaris i d'altres on hi ha llogaters. Alguns estan pagant la hipoteca, que els hauria concedit el banc, tot i que la cèdula d'habitabilitat estava pendent. Un veí ha pagat 50.000 euros en concepte de paga i senyal, però no sap si li servirà per ser propietari a tots els efectes. Segons explica una veïna, l'empresari té molts deutes i s'ha declarat insolvent, però això no treu, diu, que es desplaci amb un cotxe de gamma alta pel poble. “Es ven Porsche per primera ocupació”, es llegeix en una de les pancartes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.