Urbanisme

Girona

El TSJC triplica l'expropiació a Santa Eugènia

L'alt tribunal dóna la raó a sis propietaris del mercat

La indemnització es fixa en 594.000 euros i interessos

El Tribunal Superior de Justícia (TSJC) ha etzibat l'enèsim revés judicial a l'Ajuntament de Girona donant la raó a sis propietaris de parades de l'antic mercat de Santa Eugènia. L'alt tribunal català reconeix que el preu d'expropiació que el consistori havia pagat no s'ajustava als drets dels propietaris, i en triplica el cost inicial.

Les advocades del Despatx Fuentes de Girona que han portat el cas, Marta Fuentes i Jessica Martínez, indiquen que si inicialment l'Ajuntament havia previst pagar uns 207.000 euros per l'expropiació, el TSJC ha quantificat en 594.000 el cost, quantitat que gairebé triplica la que havien de percebre aquests sis propietaris. “El TSJC afirma que ni el valor de la construcció ni el del solar eren ajustats”, manifesten les lletrades.

Les advocades alerten, a més, que a la quantitat fixada per l'alt tribunal català “caldrà sumar-hi els interessos de demora des de l'agost del 2007”, un fet que encara farà incrementar més el cost que haurà d'assumir l'Ajuntament de Girona.

Fuentes i Martínez indiquen que un cop s'hagi notificat la resolució al consistori i hagi tornat l'expedient del cas a l'Ajuntament, el consistori disposarà de dos mesos per fer efectiu el pagament que especifica la sentència en cadascun dels sis propietaris que han arribat fins al final del cas. Les advocades també destaquen “la confiança que des del primer dia han tingut els propietaris que l'Ajuntament estava fent les coses malament i que se'ls donaria la raó”. Cal tenir present que la lluita dels propietaris va arrencar el 2006, i des d'aquell moment han hagut de fer front al cost de dos peritatges externs per acudir al jurat d'expropiació en primer terme i després a la via judicial.

Un pla més que maleït

La transformació de l'antic mercat de Santa Eugènia està generant grans maldecaps a l'Ajuntament de Girona, ja que a banda de la resolució judicial de les expropiacions, el TSJC ja va anul·lar els dos plans d'actuació urbanística que afectaven el sector, així com la modificació puntual del pla general que li corresponia. Al sector, s'hi havia de fer un centre de dia, ara encara per obrir, així com pisos de protecció que estan a mig construir. El consistori encara podria rebre més males notícies perquè els propietaris podrien reclamar indemnitzacions per un procés urbanístic que no s'ajusta a la llei.

LA XIFRA

594.000
euros
és la quantitat que fixa ara el TSJC com a preu per a les expropiacions de sis dels propietaris del mercat.

LA DATA

7.08.2007
És la data
a partir de la qual caldrà pagar interessos als propietaris i que se sumaran a la quantitat fixada.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.