Urbanisme

URBANISME

Tossa de Mar haurà de refer el POUM després que el TSJC el declarés nul

L'exalcaldessa Mundet (PSC) defensa la legalitat del pla i demana un recurs perquè l'Ajuntament es pugui defensar

CiU es felicita per la decisió judicial

Pilar Mundet (PSC), alcaldessa de Tossa de Mar quan es va redactar el POUM, va defensar ahir enèrgicament el pla que ha estat declarat nul pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC): “Estic completament convençuda que tot el procés es va ajustar a llei.” Va acusar l'equip de govern que la va succeir, de CiU –formació que havia interposat el recurs administratiu–, de no haver defensat la posició de l'Ajuntament de Tossa de Mar. I va fer servir un símil futbolístic: “Això és com si en la tornada del Barça-Madrid de copa, el Barça tragués Pinto de la porteria i la deixés sola.” És per això que demana al govern local i a la Comissió d'Urbanisme que presentin un recurs davant el TSJC “perquè per primer cop”, l'Ajuntament es pugui defensar: “Hem de posar un porter a la porteria”, va explicar seguint amb el símil. Mundet, que en aquest mandat torna a estar al govern, ara com a regidora de Cultura, va acusar CiU d'haver presentat el recurs “per interessos propis i de familiars”. Gisela Saladich (TU), actual alcaldessa de Tossa de Mar i sòcia de govern de Mundet, va remarcar que la nul·litat es deu a un “problema de forma” i que ara s'haurà d'estudiar què s'ha de fer.

Felicitat a CiU

Des de CiU, van aplaudir la sentència del TSJC. “Li havíem dit (a Pilar Mundet) de totes les maneres possibles”, recordava ahir Imma Colom, exalcaldessa i actual cap del grup de CiU a l'Ajuntament, que va denunciar que el POUM s'havia fet “amb presses i amb importants mancances”. Colom va destacar com a elements importants de la sentència que es reconeixia que faltaven informes, que no es tenia un estudi d'inundabilitat i que no s'havia fet la publicitat correcta de convenis: “Alguns convenis eren tèrbols”, va sentenciar.

El POUM –sigla de pla d'ordenació urbanística municipal– de la discòrdia va ser aprovat el 2006, quan a Tossa de Mar governava el PSC amb ERC i Mundet n'era alcaldessa. Des de l'oposició, CiU va presentar un recurs administratiu. Mesos després aquest partit va obtenir l'alcaldia (2007-2011) i va introduir canvis. Des del juny passat el PSC ha tornat al govern, aquest cop, però, en coalició amb TU, que ocupa l'alcaldia. Els serveis jurídics i tècnics del consistori hauran de determinar ara si es retorna al pla de 1986 i si les modificacions fetes per CiU són vàlides.

LES FRASES

No és que s'anul·li sinó que per una qüestió formal s'han de repetir alguns processos
Gisela Saladich
Alcaldessa de tossa de mar (TU)
L'estat de dret ha fet veure a tothom que el POUM del 2006 ha estat un despropòsit
Imma Colom
Exalcaldessa i actual regidora de convergència i unió
Estic completament convençuda que tot el procés va ser ajustat a la llei
Pilar Mundet
Exalcaldessa i actual regidora de cultura del psc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.