Urbanisme

equipaments

Blanes fa una crida a fer rendible la ciutat esportiva

Es prioritzarà el lloguer de les instal·lacions a privats per sobre de l'ús de les entitats

Es farà un reglament de funcionament per al bon ús de les instal·lacions

L'aparcament serà de pagament

L'Ajuntament de Blanes ha demanat la col·laboració de les entitats de la ciutat per fer sostenible la ciutat esportiva, el gran complex inaugurat ara fa un any. Potenciarà el lloguer de l'equipament a privats, farà pagar per aparcar-hi i redactarà un reglament de funcionament.

L'alcalde Josep Marigó es va reunir amb representants de les prop de setanta entitats esportives de Blanes i els va demanar que fessin “pinya” per fer rendible el complex: “Es tracta que hi hagi una bona utilització de les instal·lacions i que les entitats esportives col·laborin perquè siguin sostenibles”, va dir l'alcalde. L'Ajuntament prioritzarà el rendiment econòmic del complex per sobre de les activitats esportives amb l'objectiu d'aconseguir ingressos. És a dir, que qualsevol possible lloguer de la ciutat esportiva –per a activitats no només esportives, sinó també per a concerts, teatres, fires, trobades o similars– passarà davant de la cessió de l'equipament a les entitats esportives de la ciutat. Aquest criteri també afectarà els tres camps de futbol. Per regular-ho, l'Ajuntament redactarà un reglament de funcionament dels equipaments esportius.

Marigó va aprofitar la presència de les entitats esportives per anunciar-los que “les normes de joc han de canviar a partir d'ara”. En aquest sentit, el govern local aplicarà un nou criteri: es potenciarà l'esport base “per sobre del professional o els usos més vinculats al que seria un club esportiu per a adults”. També a l'hora d'atorgar les subvencions. També va anunciar que l'aparcament soterrat de la ciutat esportiva serà de pagament, si bé hi haurà avantatges per als habituals.

Manteniment costós

La setmana vinent farà un any que el president de la Generalitat i l'alcalde de Blanes van inaugurar la ciutat esportiva. Aleshores, l'equip de govern (CiU) va anunciar que les instal·lacions tindrien un cost de manteniment de mig milió d'euros anuals. Aquesta xifra, però, no ha estat confirmada per l'actual equip de govern (PSC), que ahir va assegurar desconèixer quant costa mantenir-ho.

La ciutat esportiva de Blanes té una superfície de més de 4.000 metres quadrats, quatre pistes, més de 50 vestidors i capacitat per a més 4.000 persones. El projecte, que va tenir un cost de 30 milions, va ser projectat nou anys abans d'acabar-se.

LA XIFRA

30
milions d'euros és el cost de la ciutat esportiva de Blanes, que va trigar gairebé nou anys a fer-se.

LA DATA

20.02.11
Es va inaugurar la ciutat esportiva de Blanes. Dilluns vinent farà un any.

LA FRASE

Es tracta que hi hagi una bona utilització de les instal·lacions i que les entitats esportives col·laborin perquè siguin sostenibles
Josep Marigó
Alcalde de Blanes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.