Urbanisme

Barcelonès

Via verda entre Cornellà i l'Hospitalet

Una plataforma proposa la revisió de l'ARE de la Remunta i salvar així el canal de la Infanta per a vianants i ciclistes

El col·lectiu vol que es posin a lloguer els pisos buits com a alternativa a la construcció de 797 habitatges

En una ciutat amb una elevada densitat de població és possible fer una via verda que permeti caminar del centre de l'Hospitalet al parc de Can Mercader, a Cornellà, entre els arbres i sentint la remor de l'aigua del canal de la Infanta. Aquest paisatge idíl·lic és el que dibuixa el col·lectiu que defensa la restauració i el manteniment de la històrica infraestructura hidràulica que va permetre, el segle XIX, transformar en regadiu l'activitat agrària que s'estenia entre Molins de Rei i l'Hospitalet. Però per fer-ho possible caldria refer el projecte de l'àrea residencial estratègica (ARE) de la Remunta, on la Generalitat i l'Ajuntament de l'Hospitalet havien planejat la construcció de 797 pisos, un 70% dels quals protegits. “Amb la crisi hi ha hagut un canvi de paradigma i aquest projecte no té sentit”, declara l'arquitecte tècnic Fran Villaescusa. La plataforma que defensa el canal assenyala que només la urbanització del sector costarà sis milions d'euros, inassumibles per a les administracions en els temps que corren. “El nostre projecte només costa un milió”, assenyala el membre de la plataforma, que proposa com a alternativa treure a lloguer els prop de 12.000 pisos buits que hi ha a la ciutat. El col·lectiu veu amb bons ulls alguns detalls de l'ARE, com ara la recuperació de la masia de la Remunta i el manteniment de les quadres, on podrien anar les oficines d'Hisenda que s'ha plantejat construir a la Remunta. Si es deixen de construir els pisos i s'abandona “el projecte especulatiu”, segons el col·lectiu, es podria mantenir i recuperar el canal com a espai central d'una via verda per al gaudi de vianants i ciclistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.