Urbanisme

urbanisme

L'ACA suspèn un conveni amb Blanes perquè falta justificar un milió d'euros

L'Ajuntament diu que és un problema de terminis i amenaça d'anar als jutjats

És l'acord que l'alcalde espera que serveixi per pagar les obres de la riera

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha deixat en suspens el conveni amb l'Ajuntament de Blanes de compensació per instal·lar la dessalinitzadora al municipi. Un conveni valorat en 5,9 milions d'euros i que l'Ajuntament va anunciar dimecres que esperava que pogués servir per fer les obres necessàries a la riera. Fonts de l'ACA van explicar a aquest diari que ja s'ha abonat una primera partida i “l'Ajuntament havia de demostrar en què ho havia invertit, però encara no ho ha fet”. De moment, per tant, i tal com s'especifica en les clàusules de nul·litat, el conveni queda en suspens. Les mateixes fonts de l'ACA van explicar que esperen la justificació de l'Ajuntament i llavors estan oberts “a analitzar amb ells com es pot arreglar”. Per tant, la Generalitat, sempre que l'Ajuntament justifiqui abans la primera partida, estaria disposada a negociar el conveni, “tenint en compte les dificultats financeres que estem passant”, per derivar una de les partides a arreglar la riera.

L'Ajuntament va admetre que el conveni està en suspens, però va negar que no s'hagués justificat la primera partida, que valora en un milió d'euros. “Se'ls ha justificat no només el milió d'euros, sinó molta més despesa”, va assegurar l'alcalde, Josep Marigó. Ell mateix, però, va admetre que s'havia fet fora de termini, fet que ha provocat que el conveni ara estigui aturat. “Es deia que teníem un any per fer tots els tràmits, però era materialment impossible”, va dir l'alcalde.

L'Ajuntament confia que un cop l'ACA hagi revisat la documentació que se li ha lliurat, reactivi el conveni i s'obri a negociar-ne les modificacions. Si no, el govern local passarà a l'atac i reobrirà els contenciosos judicials. “Aquest conveni es va signar a canvi que retiréssim els contenciosos oberts per la dessalinitzadora, nosaltres vam complir; si l'ACA diu que el conveni és nul, l'Ajuntament tornarà a iniciar tots els contenciosos”, va dir Marigó.

Dimecres l'alcalde va anunciar que la riera necessitava una inversió d'1,2 milions d'euros per garantir-ne la seguretat però que l'Ajuntament no la podia assumir. Per això estava negociant amb la Generalitat la revisió d'aquest conveni per destinar a aquestes obres una part dels 5,9 milions. Ara, però, es complica.

LA FRASE

Si l'ACA diu que el conveni és nul, l'Ajuntament tornarà a iniciar tots els contenciosos
Josep Marigó
Alcalde de Blanes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.