Urbanisme

via pública

Comencen les obres per arreglar l'esvoranc del passeig de Fenals de Lloret

Els treballs, que assumeix la Generalitat, estaran acabats abans de Setmana Santa

La part afectada està des de l'octubre passat envoltada de tanques

El passeig de la platja de Fenals de Lloret de Mar recuperarà la imatge habitual, coincidint amb l'inici de la temporada turística. Ahir van començar els treballs per arreglar els desperfectes provocats pels aiguats de la tardor passada. En concret, un esvoranc, i des d'aleshores aquesta part del passeig està protegida amb tanques.

L'octubre de l'any passat uns forts aiguats van afectar diverses poblacions, entre les quals hi ha Lloret de Mar. Una de les conseqüències va ser al passeig de la platja de Fenals, que va quedar seriosament malmès. Les pluges van provocar l'erosió de la sorra de la base del passeig, que es va descalçar; tant que es va produir l'esfondrament de part del paviment. S'hi va obrir un esvoranc d'uns 10 metres quadrats en un dels laterals del calaix de formigó de la riera, que va causar desperfectes en alguns serveis. Des d'aleshores hi ha l'esvoranc al passeig i unes tanques alerten els vianants per evitar que hi caiguin.

Una situació que afecta la seguretat, però també alerta el sector econòmic de la ciutat, a les portes de l'inici de la temporada turística. Per això, recentment, Romà Codina, alcalde de Lloret, es va reunir amb Lluís Recoder, conseller de Territori i Sostenibilitat. En la trobada, l'alcalde va avisar el conseller de la necessitat d'arreglar els desperfectes al passeig amb caràcter prioritari. “Més enllà de l'impacte visual negatiu que provoca l'esvoranc, ens preocupa sobretot la seguretat i la repercussió econòmica que poden tenir aquests desperfectes de cara a l'imminent inici de temporada de platges”, va dir l'alcalde al conseller.

La Generalitat, a través de la conselleria liderada per Recoder, assumirà els costos de les obres, que van començar ahir, com a actuació d'emergència. La previsió de les administracions és que els treballs per deixar en condicions el passeig estiguin acabats abans de Setmana Santa, coincidint amb l'inici de la temporada.

LA FRASE

Més enllà de l'impacte visual negatiu que provoca l'esvoranc, ens preocupa sobretot la seguretat
Romà Codina
Alcalde de Lloret de Mar

LA XIFRA

10
metres quadrats
és l'espai de l'esvoranc al passeig de Fenals fruit dels aiguats de l'octubre de l'any passat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.