Urbanisme

urbanisme

El Montessori de Figueres s'anticipa i comença les obres sense llicència

ERC demana explicacions al govern municipal sobre l'inici dels treballs de la nova escola privada

La llicència està demanada però pendent de tràmits

El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Figueres demana explicacions sobre l'inici de les obres de la futura escola Montessori, sense que consti cap concessió de llicència d'obres. Francesc Canet, regidor d'ERC, que explica que en va demanar explicacions –a l'alcalde i al gerent d'Urbanisme– a la darrera comissió informativa, sense obtenir resposta convincent. El regidor de l'oposició també pregunta perquè els treballs d'arranjament no es limiten a la zona prevista per a la futura escola sinó que s'ha anivellat una part de la parcel·la que és de titularitat pública i on es preveu construir un equipament públic.

“Exigim al govern que expliqui amb quina base legal l'empresa Montessori Empordà SL està construint, si no consta que s'hagi concedit cap llicència d'obres. Resulta impensable que una empresa construeixi sense l'oportuna llicència. I també exigim explicacions sobre els treballs d'arranjament en una part de la finca que és de propietat pública”, diu Francesc Canet.

Des de l'Ajuntament, es desmenteix categòricament qualsevol tipus d'ampliació del Montessori a la part de la parcel·la de titularitat pública, i es preveu anunciar aviat la construcció en aquest espai d'un equipament públic d'interès. Pel que fa la llicència, en canvi, l'Ajuntament es limita a confirmar que hi ha concedida una llicència de moviment de terres i que la llicència d'obres està demanada i en tràmits administratius, i a afegir que la voluntat del govern municipal és facilitar els tràmits per fer possible l'obertura del centre al setembre. Montse Álvarez, promotora del centre, afirma que tot està en regla. A la parcel·la queda clar que les obres no es limiten a moviments de terra i que s'ha començat a aixecar l'estructura.

Les obres de l'escola van començar a final de desembre amb la fonamentació. A final de febrer, per seguir amb els terminis, es preveia començar a aixecar l'estructura i així s'ha fet. Això implicava, però, haver obtingut la llicència d'obres que, segons l'Ajuntament, avui està en tramit administratiu.

LA FRASE

Exigim que ens expliquin amb quina base legal Montessori s'està construint sense la llicència
Francesc Canet
Regidor d'erc a figueres

Cent vint alumnes al setembre

L'escola privada Montessori de Figueres té pressa perquè té previst començar el curs el mes de setembre amb 120 alumnes inscrits. Montse Álvarez, promotora del centre, explicava a aquest diari al febrer que els dos edificis vora el camp de futbol de Vilatenim tindran capacitat per a 225 alumnes però de moment es començarà amb cinc aules de 24 alumnes. La capacitat del centre augmentarà quan es construeixin els altres dos edificis que estan previstos en fases posteriors. Quan estigui tot acabat, previsiblement el 2016, el Montessori de Figueres tindrà 10.000 m² construïts. Al setembre se n'haurien d'haver construït 1.700. L'escola impulsada per Montessori Empordà SL es fa en uns terrenys de 18.000 m² cedits per l'Ajuntament durant 50 anys en concessió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.