Urbanisme

ORDENANCES MUNICIPALS

Palafrugell sancionarà els veïns que no retirin la parabòlica de la façana

El govern passa a l'acció i anuncia requeriments per a qui no compleixi la normativa vigent

Les multes poden ser de 100 fins a un màxim de 600 euros

Palafrugell vol passar finalment a l'acció i vol deixar enrere el període d'informació dirigit a les comunitats de veïns. S'ha acabat el període de pedagogia i ha arribat el moment de sol·licitar el compliment dela normativa vigent: qualsevol veí que tingui una antena parabòlica a la façana rebrà un requeriment, i si no la retira serà sancionat.

L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, assegura que es tracta d'aplicar les ordenances vigents: “Volem que les antenes parabòliques desapareguin de les façanes i es col·loquin als terrats o als teulats. Aquesta mesura està en la línia de millorar la qualitat urbana del municipi. Tenim una ordenança feta, s'ha donat la informació i estem veient que no s'està aplicant com voldríem. Ara ja farem requeriments, i si aquests no s'atenen anirem a la sanció.”

Les multes previstes per l'incompliment són d'entre els 100 i els 600 euros. La normativa que està en vigència preveu que les antenes no es poden col·locar a les façanes, ni a les finestres, ni als balcons dels edificis. Aquesta és una mesura que es va instaurar per evitar volada d'elements sobre la via pública, amb el perill que podria comportar per als vianants.

A més de la seguretat, també s'apunten criteris estètics. Es vol que les antenes s'instal·lin als terrats i a les teulades de les edificacions, per tal que es preservin les condicions estètiques i ornamentals dels edificis i del seu entorn.

Repàs asfàltic, abans de maig

En els últims mesos, el govern de Palafrugell està adjudicant obres de repàs d'asfaltatge que han de millorar el trànsit pels carrers destacats de la xarxa urbana. L'alcalde, Juli Fernández, va explicar que, en les pròximes setmanes, es posaran en marxa diverses de les actuacions que ja estan encarregades. “La voluntat és que aquest paquet d'obres estiguin fetes a finals de març”, va dir ahir Fernández.

En aquest bloc d'obres hi ha accions a cinc carrers. Als carrers Cul de Sac i Flaçà, el repàs asfàltic s'ha adjudicat per 12.488 euros; l'actuació al carrer Torrent, per 19.392, i al carrer Torretes, per 25.500 euros. En el paquet d'actuacions que es posaran en marxa aviat hi ha també el condicionament d'un tram de vorera de l'avinguda Pericot, adjudicat per 9.570 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.