Urbanisme

mobilitat

Figueres estendrà a més carrers del centre la prioritat per a vianants

Ahir va entrar en vigor la restricció al trànsit de vehicles al carrer Sant Pau

L'Ajuntament preveu que la pròxima actuació es faci al Pep Ventura

L'Ajuntament de Figueres té previst estendre a més carrers del centre històric la prioritat per a vianants, després que ahir es va tallar el trànsit al primer tram del carrer San Pau, el més pròxim a la Rambla. El pròxim es planteja que sigui el carrer Pep Ventura, que es podria tancar al trànsit a final d'any o a principi del que ve, tot i que està pendent de les obres que s'hi han de fer.

A mig matí es va instal·lar una jardinera que impedeix l'accés rodat al carrer Sant Pau. La jardinera hi és de manera provisional, fins que es pugui instal·lar una pilona que permeti només als veïns accedir-hi. L'Ajuntament diu que la instal·lació definitiva i la senyalització es faran en els pròxim dies.

L'alcalde de Figueres, Santi Vila, va parlar ahir de la decisió de tancar al trànsit un tram del Sant Pau, després de l'acord amb els veïns de la zona. “Estem decidits a pacificar el trànsit al centre històric perquè s'hi pugui passejar, anar a comprar i civilitzar-se, a peu”, va dir. Vila també va destacar la importància de la decisió: “Cal ajudar a dinamitzar encara més aquesta zona perquè entenem que amb el carrer Sant Pau i l'ampliació dels jardins Pius Pujades es crea una zona molt interessant.”

També va es va referir a la implicació que té el projecte: “Estem convençuts que només tallant el trànsit en aquest tram del carrer Sant Pau també ajudarem a pacificar els carrers Sant Josep i Sant Vicenç, i també el carrer Verge Maria.”

LES FRASES

Estem decidits a pacificar el trànsit al centre històric perquè s'hi pugui passejar, anar a comprar a peu

LA XIFRA

100
metres
aproximats fa el tram del carrer Sant Pau de Figueres que s'ha restringit al trànsit de vehicles.
Estem convençuts que també ajudarem a pacificar els carrers Sant Josep, Sant Vicenç i Verge Maria
Santi Vila
alcalde de figueres

Adjudiquen les obres del parc de patinatge

L'Ajuntament de Figueres va adjudicar ahir les obres per fer un parc de patinatge –skate park– de 700 metres quadrats al parc dels Olivars, una zona verda situada davant de l'escola d'hostaleria i de la zona infantil de l'escola Carme Guasch. L'obra s'ha adjudicat a l'empresa Rubau Tarrés per 80.237,6 euros –se n'havien pressupostat més de 120.000– i està previst que es comenci a fer de manera immediata. El consistori preveu que un cop s'iniciïn les obres, el parc estigui fet al cap de tres mesos, segons deia ahir l'alcalde, Santi Vila, a través del seu compte de Twitter.

Inicialment s'havia previst que aquest parc es comencés a fer a principi d'aquest any i que les obres durarien mig any. Finalment, les feines començaran ara de manera imminent i s'ha reduït el temps en obres, amb la qual cosa el parc podria estar enllestit a l'estiu. El parc tindrà tres zones de patinatge diferenciades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.