Urbanisme

BARCELONÈS

El Poblenou es mobilitza per no perdre l'Ateneu La Flor de Maig

Els socis de l'Ateneu La Flor de Maig, present al Poblenou des del 1896, tancaven ahir les darreres caixes per deixar l'històric edifici, que des dels anys quaranta va acollir la creació de moltes de les entitats que ara existeixen al Poblenou. Va ser també el primer equipament cultural aconseguit a la Barcelona de la Transició com a fruit de la lluita veïnal.

El gener passat l'Ajuntament els va comunicar que no pagaria més el lloguer al propietari de l'edifici, tot i que el contracte no acabava fins al juliol de l'any vinent. El que sí que ha acabat, però, és el conveni del consistori amb l'entitat, i, segons la presidenta de l'ateneu, Iolanda Romero, “han fet servir això d'excusa i ho han acabat així”, ha lamentat.

La plataforma Tornem a Salvar La Flor de Maig ha convocat demà una concentració davant l'edifici, perquè, segons ha assegurat Romero, les entitats no renuncien a poder tornar a ocupar la històrica seu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.