Urbanisme

maresme

Enderrocar el Nàutic de Mataró costa cinc cops menys

L'Ajuntament preveia 289.000 euros per tirar-lo a terra i l'adjudica per subhasta electrònica per 59.000

Calcular l'enderroc d'un edifici com l'antic Club Nàutic de Mataró queda demostrat que és difícil. L'Ajuntament va reservar en un primer moment una partida de 289.000 euros per tirar-lo a terra, però finalment el va acabar adjudicant divendres per subhasta electrònica per només 59.000 euros. La felicitat, però, no va durar gaire, ja que l'empresa triada es va fer enrere; així doncs, el consistori negocia ara amb la segona firma, que, tot s'ha de dir, també havia presentat un pressupost molt llunyà a les previsions inicials: 70.000 euros. Fonts municipals van confirmar el ball de números, però el van atribuir a la situació econòmica, que obliga les empreses a oferir preus molt competitius, i a la nova moda de rebaixar el cost a canvi de quedar-se el material de l'enderroc per després revendre'l.

El Consell Comarcal del Maresme, que és concessionari oficial de l'equipament fins al 2014, també ha modificat la seva aportació anunciada de 55.000 euros per a l'enderroc. L'administració considera que, si s'acaba aplicant una rebaixa tan important al preu inicial, els diners que hi aporti també han de ser menys. Les darreres negociacions deixen la xifra en 30.000 euros, fet que comportaria prop d'un 50% del cost si hagués fructificat l'adjudicació a la primera empresa. En tot cas, les dues administracions encara negocien la lletra petita del conveni per tirar a terra l'edifici, que està situat a primera línia de la platja i que presenta un estat ruïnós per culpa del vandalisme i l'ocupació indiscriminada. L'enderroc s'havia de fer al juny i havia de deixar espai per a un aparcament provisional.

LA XIFRA

59.000
euros
és el preu pel qual es va adjudicar l'enderroc del Club Nàutic de Mataró, però l'empresa es va fer enrere.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.