Urbanisme

urbanisme

Diversos grups hotelers s'interessen per l'antic Banc d'Espanya de Girona

La constructora propietària rep una pròrroga per fer les obres, per bé que espera millores en el sector

Les obres van quedar aturades fa més de dos anys

Diversos grups hotelers de renom s'han interessat per l'edifici de l'antic Banc d'Espanya situat a la plaça Marquès de Camps de Girona. Així ho confirma Albert Abad, gerent de l'empresa constructora Arcadi Pla, propietària actual d'aquest edifici històric del centre de Girona. L'empresa reconeix que “l'edifici genera interès i diversos grups s'hi han mostrat interessats”, tot i que manté en l'anonimat quines cadenes hoteleres s'han mostrat interessades en la reconversió de l'edifici en un hotel de quatre estrelles.

L'empresa propietària va reconèixer ahir aquestes converses, just el mateix dia en què la junta de govern local de l'Ajuntament de Girona els va concedir una pròrroga de la llicència d'obres.

Abad confirma que tot i que les obres fa més de dos anys que van quedar aturades hi ha “l'interès per tirar-ho endavant com més aviat millor”, però expressa la prudència “per la complicada situació actual” en el sector de la construcció. Fa uns tres mesos l'empresa propietària de l'immoble va tapiar portes i finestres per evitar que se'n malmeti l'interior i les parts on ja s'havia actuat, i també “per evitar l'entrada d'ocupes” a l'edifici. Abad també assenyala que tot i fer-ne aturar les obres, “hem mantingut la grua, mostra de l'interès que tenim de reprendre l'obra quan sigui possible”.

La constructora gironina va comprar l'immoble conjuntament amb l'empresa estatal Contratas y Obras en una subhasta pública per un valor de 4,7 milions d'euros al maig de l'any 2003. Tot i que inicialment s'havia plantejat la possibilitat de reconvertir l'edifici històric en pisos de luxe i destinar els baixos a espais comercials, finalment es va apostar per fer-hi un hotel de quatre estrelles, de categoria, amb un total de 83 habitacions.

LA XIFRA

83
habitacions
són les que es preveien fer a l'inici de les obres per reconvertir l'espai en un hotel de 4 estrelles.

Un edifici que data de l'any 1901

L'edifici de l'antic Banc d'Espanya és un edifici catalogat, obra de l'arquitecte Martí Sureda, i per aquest fet qualsevol intervenció ha de respectar la configuració de la façana. Es tracta d'un edifici d'uns 4.000 metres quadrats en un dels enclavaments més valorats de la ciutat de Girona. El retard de les obres ha obligat el govern municipal a renovar diverses vegades la llicència d'obres demanada en el seu moment. Al 2008 es va desmuntar una gran bastida que va permetre guanyar espai de vorera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.