Urbanisme

Urbanisme

El passeig de Lloret serà de doble sentit divendres vinent

El govern anuncia per sorpresa que avui comencen les obres

Els treballs tenen un pressupost de 60.000 euros

El serial sobre la recuperació del doble sentit de circulació al passeig marítim de Lloret de Mar sembla que arriba al final. L'Ajuntament va emetre ahir un comunicat en què anunciava per avui l'inici de les obres.

Els treballs duraran aproximadament tres o quatre dies i consistiran a fressar, asfaltar i pintar. S'espera que divendres ja estigui en funcionament el doble sentit de circulació al passeig. El cost és d'uns 60.000 euros.

El govern local recupera el doble sentit forçat per l'oposició. L'alcalde, Romà Codina, anunciava dimarts a Nova Ràdio Lloret que veia “difícil” fer els treballs abans de l'estiu. Abans-d'ahir, dimecres, el Millor va presentar una moció en què reclamava l'inici imminent de les obres. “Ja n'hi ha prou que l'equip de govern prengui el pèl als ciutadans”, diu el text. Vint-i-quatre hores després, és a dir, ahir dijous, l'Ajuntament anunciava l'inici dels treballs.

Pel que fa a les crítiques que el govern havia demorat l'inici de les obres, l'alcalde es va defensar assegurant que havien actuat amb “la màxima celeritat i transparència a fi de poder complir l'acord de ple”.

Governar en minoria

En el rerefons d'aquesta polèmica hi ha el fet que l'oposició es va unir en contra del govern, en minoria. A la tardor del 2010, l'Ajuntament, quan tenia majoria, va fer les obres que van limitar la circulació al passeig a un únic sentit –de Tossa a Blanes– en lloc del doble sentit que hi havia fins aleshores. Els treballs van costar 300.000 euros. Aquesta decisió va provocar algunes protestes. El juliol passat l'oposició, fent ús de la seva nova majoria, va aconseguir aprovar una moció per recuperar el doble sentit de circulació. Va rebre els vots de tots els regidors, excepte els de CiU. També el d'ERC, al govern. L'alcalde, Romà Codina, va intentar infructuosament convèncer la resta de forces, però no ho va aconseguir.

LA XIFRA

60.000
euros
costaran els treballs per tornar enrere i recuperar el doble sentit de circulació, només dos anys després.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.