Urbanisme

mobilitat

Tossa de Mar recupera l'aparcament des Racó de manera temporal

El pàrquing funcionarà fins al setembre, després d'estar quatre anys tancat

Els cotxes hi podran estacionar de les set de la tarda a la una de la matinada, i pagant

L'Ajuntament de Tossa de Mar ha decidit reobrir temporalment l'aparcament des Racó, quatre anys després que fos tancat. La seva clausura per risc d'inundacions es va fer enmig d'una gran polèmica, com és habitual a Tossa. Ara es reobrirà sis hores, a la tarda i a la nit, com a zona blava, és a dir, de pagament.

Al llarg del dia, l'aparcament només serà de càrrega i descàrrega, com ho ha estat aquests anys. Els vehicles privats hi podran estacionar a partir de les set de la tarda i fins a la una de la matinada, i pagant. Les motos, per contra, hi poden aparcar durant tot el dia i de franc. L'aparcament des Racó es tornarà a tancar al setembre. “La negociació amb Costes ha donat els seus fruits; l'aparcament està autoritzat en el pla d'usos”, va assegurar Gisela Saladich, alcaldessa de Tossa de Mar, que hi va afegir: “Tan sols hem de tancar l'aparcament els dies de previsió de pluja o quan hi hagi possibilitat de rierades.”

L'Ajuntament argumenta la reobertura d'aquest aparcament com a resposta d'una demanda del sector de l'hostaleria, la restauració i el comerç. “La reobertura d'aquest aparcament afavorirà el comerç i la restauració de la zona; era una de les principals demandes que teníem a causa de l'escassetat d'aparcament al nucli de la població”, va explicar Saladich.

El govern local ataca CiU

L'equip de govern de Tossa de Mar (TU i el PSC) es va felicitar ahir per haver aconseguit la reobertura de l'aparcament i ho va emmarcar en una negociació de “mesos” amb el Departament de Costes. Alhora, va aprofitar per atacar CiU, formació que governava el mandat passat i que ara és a l'oposició, a la qual va acusar de “desmantellar” l'aparcament el 2008. El març d'aquell any, Costes va obligar a tancar-lo. El dia 12, després d'un any que l'Estat n'anunciés el tancament, agents dels Mossos d'Esquadra van fer-hi acte de presència, la grua municipal va retirar els dos únics vehicles que encara hi havia aparcats i van començar els treballs de moviment de terra per eixamplar la riera i guanyar zona de platja, i a l'espai restant, fer-hi l'actual zona de càrrega i descàrrega. El Gremi de Restauració va recollir signatures en contra i l'oposició –actual govern– va carregar durament contra CiU, a la qual va acusar d'haver tirat endavant una actuació “precipitada i mal feta”.

LA DATA

12.03.08
va ser el dia
que Costes va obligar a tancar l'aparcament des Racó de Tossa de Mar.

LA FRASE

La reobertura d'aquest aparcament afavorirà el comerç i la restauració de la zona
Gisela Saladich
Alcaldessa de Tossa de Mar

CiU, en contra perquè “és il·legal” i “suposa un risc”

CiU va expressar ahir el seu malestar per la reobertura de l'aparcament com a zona blava vespertina. La seva portaveu, l'exalcaldessa Imma Colom, va assegurar que s'havia fet sense el permís de Costes, que el govern local assegura que té. “En el pla d'usos no consta enlloc que s'hagi autoritzat aparcament de zona blava”, va dir Colom, que es va mostrar “sorpresa” quan va veure els tòtems anunciant la zona blava, i que hi va afegir: “En canvi, busquem les fitxes i enlloc consta que s'autoritzi.” La portaveu de CiU va argumentar l'oposició a l'aparcament “pel risc que comporta tenir cotxes aparcats allà [a tocar de la riera]” i “per la il·legalitat que suposa ocupar la zona de Costes”. També va denunciar la mala imatge que es dóna i la contaminació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.