Urbanisme

URBANISME

ERC vol reduir el creixement urbanístic de Palafrugell

El grup municipal advoca per “enterrar” el model de 40.000 habitants previst pel POUM i tombat pel TSJC

Posa en qüestió projectes com ara els 1.000 pisos que s'havien de fer al coll de la Morena

El grup municipal d'ERC ha instat el bipartit PSC-CiU a “capgirar el plantejament” del pla urbanístic (POUM) que es va aprovar l'any 2007 per “reduir la pressió sobre el territori” i “no fer malbé el poble” en els pròxims vint anys. El document, anul·lat a finals de l'any passat per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), preveia un notable creixement urbanístic, fins a un sostre de població d'uns 40.000 habitants, una xifra que pel portaveu republicà, Sergi Sabrià, és un “engany” en el context actual de crisi immobiliària.

El govern local ha iniciat un procés participatiu per redefinir el projecte, malgrat que Sabrià creu que es va fer “poca difusió” de la primera jornada i augura que el pla es vol “maquillar” per “deixar-lo com està”.

ERC es pregunta si encara avui té sentit mantenir la previsió de construir “1.000 pisos al coll de la Morena, entre la zona comercial i el cementiri”, mentre “Palafrugell té 1.000 pisos buits, ja construïts, i no necessita grans zones per desenvolupar”.

A més d'aquest sector, Sabrià esmenta altres grans espais pendents de desenvolupar, com ara Ca l'Oleguer o tota la zona del Mas Oliver i el Bruguerol, on apostarien per revisar l'edificabilitat a la baixa.

Malgrat això, l'alcalde, Juli Fernández, s'ha mostrat partidari de refer únicament els punts i els convenis urbanístics que la sentència judicial considerava que no s'ajustaven a la llei, però les línies mestres del pla del 2007 es mantindrien invariables.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.