Urbanisme

URBANISME

Girona enderrocarà cases il·legals de les Pedreres

El regidor d'Urbanisme qualifica d'“incontrolat” el creixement de la zona

L'Ajuntament situarà veïns a altres barris, i Ribas demana flexibilitat per a la “segona reubicació” de l'últim mig segle

L'Ajuntament de Girona està disposat a arromangar-se i “posar ordre” al parc de les Pedreres. Així ho va dir ahir el regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, que va explicar que el govern municipal s'ha plantejat en aquest mandat posar fi al “creixement incontrolat” de la zona. Girona reprèn així el pla especial del parc de les Pedreres del govern socialista, i enderrocarà construccions il·legals. “Cada setmana que passa hi veiem estructures noves, en aquest espai. Hem de crear un ordre en aquesta ciutat”, va afirmar Ribas.

Acompanyat del cap del servei d'Urbanisme, Pep de Solà-Morales, i del cap de l'àrea, l'antic regidor Joaquim Oliva, Ribas va exposar ahir els plans de l'àrea d'Urbanisme per al pròxim any i mig. Ribas va esmentar la instal·lació d'ascensors en edificis antics, la regulació de l'Eixample per prioritzar les persones i no els vehicles, i la futura regulació d'usos del Barri Vell.

Però el més ambiciós és la “rehabilitació i la creació d'espais i edificació per ubicar aquestes persones” –va explicar Ribas– de les cases i barraques de la part més alta de les Pedreres. A prop del pirulí, a la torre d'Alfons XII o el camí dels Caputxins hi viuen, com a mínim, unes cent persones.

El govern de Carles Puigdemont és conscient de la transcendència de l'operació. Carles Ribas demana flexibilitat: “Ja va haver-hi una reubicació al seu moment i ara hem de tenir flexibilitat per a una segona reubicació de Girona.” Durant la dècada dels setanta del segle passat, va néixer el barri de la Font de la Pólvora amb gent de les Pedreres, Montjuïc i Pedret, entre altres llocs. Girona ultima una memòria social que quantificarà els habitatges que enderrocarà i els veïns que reubicarà.

“Un nou pulmó”

L'objectiu és que a mitjà termini el parc de les Pedreres es converteixi “en un nou pulmó de la ciutat”, que sigui un element de promoció econòmica i turística, va explicar: “Tenim un dels espais verds més importants i innovadors. A tocar del polvorí, hi ha un espai de passeig, de mobilitat, d'escalada, que seria un reclam turístic i enllaçaria amb les línies verdes de les Gavarres.”

Millores a Sant Narcís

Sant Narcís també serà centre d'atenció dels arquitectes i tècnics de l'Ajuntament, que ja s'han reunit amb veïns del sector que reclamen millores a les voreres i l'enllumenat. “El pla especial de Sant Narcís era urgent i necessari”, sosté Ribas. L'Ajuntament externalitzarà el pla especial del barri, molt afectat per les obres del TAV.

S'ha de ser molt curós. No volem generar tensions ni espais de reclusió
Carles Ribas
Regidor D'Urbanisme de Girona
El que no es pot admetre és el creixement incontrolat de la zona. Ho afrontarem sense cap mena de por
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.