Urbanisme

Urbanisme

El Club Vela Blanes invertirà 8 milions al port esportiu

Va obtenir la concessió de la gestió de la dàrsena esportiva davant la proposta que feia una societat andorrana

Preveu tenir el projecte executiu enllestit d'aquí a dos mesos i mig

El Club de Vela Blanes té prevista una inversió de prop de 8 milions d'euros per ampliar el nombre d'amarraments i la creació d'una nova zona esportiva a les seves instal·lacions. Una ampliació del nombre d'amarratges i la creació d'una nova zona esportiva dins les seves instal·lacions.

El president del Club de Vela Blanes, Amadeu Nualart, va presentar ahir aquestes i altres millores que conté el projecte amb el qual se'ls ha adjudicat la gestió de la dàrsena esportiva del port de Blanes, que competia amb un projecte presentat per una societat andorrana, pels 25 anys vinents.

Nualart va destacar que el Club de Vela Blanes va presentar un projecte que contenia, com a principals punts, la renovació dels amarratges més antics per adequar-los als nous tipus d'embarcacions que es construeixen actualment (amb més màniga i menys eslora), la construcció de gairebé una setantena d'amarratges nous a la zona nova que queda a redós del contradic nou, i també l'ampliació de les instal·lacions de terra per donar més amplitud a l'Escola de Vela i poder contenir una nova zona dedicada a gimnàs, spa i pistes de paddle.

Pel que fa als accessos, el Club de Vela també ha projectat la millora de la connexió entre la zona del port i la vila de Blanes.

Nualart va destacar que el que distingia la proposta del Club de Vela Blanes respecte de l'andorrana és el seu compromís amb el manteniment de la promoció de la vela, “amb tots els seus valors associats”.

El CV Blanes està redactant actualment el projecte executiu, que es presentarà d'aquí a dos mesos i mig a la Generalitat, i un cop aprovat, “posarem en marxa les pliques i sabrem quin pot ser el preu final, però mirarem de no passar del cost previst”, va dir Nualart.

Obres per fer repàs

El president del club també va destacar que es tracta d'un projecte molt ambiciós, “tant de la dàrsena com de l'arquitectura interna; tota la infraestructura serà nova, poca cosa quedarà del que hi ha, menys les palmeres, les palmeres no les tocarà ningú”, va afegir-hi mig en broma. “Són obres que fem a fons per eliminar degoters i problemes endèmics de quaranta anys. Ara és el moment de fer un repàs general”, va manifestar. També va explicar que el cost es pagarà entre tots els socis. “S'ha fet un primer pagament inicial, ara s'està fent una llista de tota la gent interessada a comprar metres quadrats d'aigua. El preu que ens ha sortit al final és de 1.000 euros el m² d'aigua, i per tant un amarrament de 8x3 valdrà 24.000 euros, més l'IVA del 21%”.

Els socis han pagat unes arres inicials de 3.000 euros cadascun, i a més, segons va destacar Nualart, hi ha llista d'espera. “Blanes és un lloc molt buscat”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.