Urbanisme

urbanisme

Refan els carrers malmesos per les obres del TAV a Salt

És una de les compensacions pel pas continuat de camions de la construcció del tren d'alta velocitat per al municipi

S'arreglarà l'avinguda de la Pau, el carrer Marquès de Camps i el camí del Sitjar

Les obres de rehabilitació dels carrers de Salt afectats pel pas de camions del TAV ja han començat.

Dilluns a la nit els operaris de la UTE del TAV van iniciar els treballs per la rotonda de davant de l'Espai Gironès. En aquest tram, les obres han consistit en un reasfaltatge del vial. Els treballs, que es fan en horari nocturn per evitar excessives afectacions al trànsit, van continuar ahir a la nit a l'avinguda de la Pau, al tram que va des de la rotonda de l'Espai Gironès fins a la rotonda de Mururoa, a la confluència amb el carrer Marquès de Camps. Precisament aquest serà un altre dels carrers refets, juntament amb el camí del Sitjar, camí que té habitualment poc trànsit però que ha estat molt usat pels camions durant les obres de construcció del túnel del TAV i que per aquesta raó havia quedat molt malmès. Les actuacions a l'avinguda de la Pau aniran més enllà de la rotonda Mururoa, i arribaran fins al límit municipal de Salt amb Girona. El carrer Marquès de Camps es reformarà des de la mateixa rotonda fins a la de la C-65, a tocar de l'enllaç amb l'AP-7.

Fa uns mesos, la UTE del TAV va fer un nou vial d'accés i sortida de la zona d'emmagatzematge que hi ha entre l'avinguda de la Pau i la C-65, a tocar del pàrquing del parc hospitalari Martí i Julià de Salt. Aquest vial s'hauria d'haver construït al començament de l'obra, però no es va fer, i quan es va construir pràcticament ja no l'usaven els camions. L'Ajuntament va demanar que es tanqués (perquè també es menjava una part del pàrquing i sortia directament a la rotonda), i va començar a negociar els carrers que la UTE havia de reformar com a contraprestació pel pas continuat de camions en els últims anys. Al febrer ja es van fer obres de reasfaltatge al carrer Marquès de Camps, en els dos carrils d'entrada a Salt, i anteriorment se'n van fer a l'avinguda de la Pau, en un dels carrils que van en direcció cap a Bescanó. Aquestes obres es van haver de fer amb urgència pel mal estat del ferm, i segons els tècnics ara per ara no cal revisar-los. El sector de l'Espai Gironès té una alta densitat de trànsit. Es calcula que per la rotonda i en direcció al camí dels Carlins hi passen cada dia uns 15.000 vehicles.

LA XIFRA

10
dies
duraran aproximadament els treballs. Van començar dilluns passat i es fan de nit per facilitar el trànsit.

La reforma del camí dels Carlins

El mes de setembre s'espera que comencin les obres de reforma del camí dels Carlins, des de la rotonda de l'Espai Gironès fins a l'altra banda del pont sobre l'AP-7. Aquesta obra no l'executarà la UTE del TAV, sinó que anirà a càrrec de la Diputació de Girona. Es reformarà el paviment del pont (i el tram oest després del pont), però no es reformarà l'estructura del pont perquè pertany a Abertis, la concessionària de les autopistes. Salt, però, intenta negociar amb aquesta empresa algunes millores puntuals en el pont que servirien per millorar-ne la seguretat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.