Urbanisme

El grup SIRO construí sobre la Vila Romana de Paterna amb llicència caducada

La coalició Compromís s'ofereix per informar els compradors dels habitatges

Demanen que Lorenzo Agustí done la cara davant els propietaris

Compromís per Paterna considera escandalosa la situació que està patint la Vila Romana, amb unes finques al damunt que s'han fet, segons assegura aquest grup polític, amb la llicència caducada. Finques que ja tenen compradors als quals ningú els ha avisat d'estes irregularitats, mentre estan esperant la seua cèdula d'habitabilitat. Però si l'obra no té la llicència en vigor, difícilment podran accedir-hi.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, sorprés per les declaracions del gerent del Grup Siro sobre la polèmica urbanística afirmant que està 'muy tranquilo porque hay gente que se ocupa de ello y todo es correcto', es pregunta “qui de tots s'ocuparà ara de tramitar la llicència caducada i donar una resposta als compradors”.

La llicència d'obres és concedida a la promotora del Grup Siro en desembre de 2007 per a construir 143 habitatges i, a partir d'eixe moment, disposava de 18 mesos per a finalitzar les obres i sis mesos per a començar-les, però obviaren aquestos terminis presentant el projecte d'execució, previ a l'inici de les obres, en setembre de 2008, nou mesos després.

Després de la paralització de les obres per la troballa arqueològica al 2009, i les modificacions al projecte requerides per Conselleria, no és fins a juny de 2011 quan la promotora presenta el projecte bàsic per a la construcció, ara de 68 habitatges, situació que deixa en evidència l'execució de les obres sense llicència abans de la presentació del projecte bàsic modificat.

Ara, molts compradors estan esperant la cèdula d'habitabilitat per a entrar l'habitatge que van adquirir i que fa temps que estan pagant i no saben com es veuran afectats amb aquestes irregularitats administratives. Per aquesta raó, Compromís per Paterna considera que és de decència política actuar amb tota la transparència possible davant qui ha invertit els estalvis en un projecte de vivenda i que han sol·licitat per escrit informació a l'Ajuntament i encara no ha rebut cap resposta, segons la documentació a que ha tingut accés la coalició denunciant.

Per tot això, exigeixen que l'alcalde Agustí aclarisca als compradors i a l'oposició la vigència i correcta execució de la llicència de 2007, i que s'inicie expedient sancionador contra la promotora del Grup Siro si aquestes irregularitats signifiquen que ha construït sense la llicència regularitzada.

Guant de vellut i silenci general

Pere Rossell

L'alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, té les mateixes formes que qualsevol dels seus coreligionaris de partit. Tracten amb guant de vellut els poderosos i apliquen el silenci més absolut sobre qualsevol altre tema que els hi puga incomodar.

Podriem dir que per a ell i els personatges que actuen com ell, el temps ha retrocedit vora un segle, on aquells que tenien el poder absolut, feien i desfeien segons se'ls antoixava i amagaven els nyaps perquè ningú no se n'assabentara del que estava passant, perquè de segur que hi havia una part beneficiada i una altra perjudicada.

En aquesta ocasió Agustí fa el mateix. No informa, no deixa que s'informe i, el que és pitjor encara, nega qualsevol possibilitat d'esclariment de la malifeta realitzada. Per no fer, ni meneja un dit per conservar res de les troballes descobertes, malgrat que les seues declaracions a la televisió de Fabra siguen sempre grandiloqüents.

Sobre el guant de vellut, res a afegir perquè de proves hi ha bona cosa. Actua d'aquesta manera amb la gent que representa grans superfícies, grans equips de futbol, grans interessos comercials, grans grups econòmics, grans partits polítics, grans personatges... als de baix, sol aplicar l'article 26, aquell que diu que en un cas de compromís qui governa pot si cal, oblidar-se'n de totes les lleis del país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.