Urbanisme

Els pescadors estan satisfets, però reclamen una taverna dins el port

La confraria aplaudeix l'ampliació recent i els nous usos de l'equipament portuari

Negocien l'obertura d'un bar que s'adapti als seus horaris

Els pescadors de Blanes comparteixen la modificació del pla especial del port. Així és com ho va transmetre la confraria de pescadors del municipi, que està molt satisfeta amb tots els canvis que ha experimentat el port, des de l'ampliació –sobretot per les millores en la seguretat– fins al nou pla d'usos. “Estem contents, perquè aquest port era molt insegur”, va comentar Eusebi Esgleas, president de la confraria. De fet, segons va exemplificar Esgleas, abans de les obres d'ampliació i millora, “en temporal fort era més segur estar fora que a port”.

Pel que fa a la delimitació de la zona d'espai pública i l'àrea portuària, també es va mostrar satisfet, deixant clar que no s'impedirà en cap cas als vianants l'accés al port, perquè “no es comprendria que la gent no pogués passejar pel port”.

Pel que fa als usos, va assegurar que els espais que tenen “són suficients”. Però va fer un prec a Ports de la Generalitat: dotar les instal·lacions d'una taverna per als pescadors que s'adapti als seus horaris. Seria un lloc per poder-hi fer un cafè o sopar. Pescadors i Generalitat estan negociant aquesta possible obertura. Tot i que encara no hi ha res acordat, els pescadors es van mostrar confiats a rebre una resposta positiva per part de Ports.

Al port de Blanes hi treballen unes 200 persones, entre pescadors i personal de la confraria. I unes seixanta barques pesquen des d'aquestes instal·lacions portuàries.

LES XIFRES

60
embarcacions
pesqueres treballen des del port de Blanes.
9,9
milions d'euros
és el que es va facturar l'any passat des de la Confraria de Pescadors de Blanes.

Deu milions facturats l'any passat

La Confraria de Pescadors de Blanes va vendre l'any passat peix per valor de 9.941.069 euros, 1,1 milions més que el 2010. Una xifra “acceptable”, segons Eusebi Esgleas, president de la confraria de pescadors. Els prop de deu milions d'euros en venda de l'any passat també suposen una suma lleugerament superior a la venda de l'any 2009 –9,7 milions–. Tot i així, s'està lluny del que es va aconseguir el 2008 –10,7 milions– i molt lluny del 2007, quan es van facturar 12,6 milions, la millor recaptació dels últims deu anys. Des del 2000 fins al 2006, només l'any 2002 es va aconseguir una suma millor que la de l'any passat.

Aquest 2012, però, les xifres estan per sota les de l'any passat: “Aquest any anirem més per sota pel preu del peix, que ha baixat”, va apuntar Esgleas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.