Urbanisme

URBANISME

Desestimen el recurs del Millor contra el POUM de Lloret

El grup de Marc Fuertes havia acusat el regidor Josep Valls de beneficiar-se de la requalificació d'un solar

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat el recurs contenciós administratiu que el Millor ( Moviment Independent de Lloret de Mar) havia interposat contra la desestimació per silenci administratiu d'un recurs d'alçada que havia formulat contra els acords de la comissió territorial d'Urbanisme de Girona que havien aprovat definitivament el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Lloret i el seu text refós el desembre del 2006 i el juny del 2007. A causa d'aquesta aprovació el Millor va fer greus acusacions abans de les eleccions municipals contra el primer tinent d'alcalde de CiU, Josep Valls, a qui va acusar d'haver-se beneficiat de la requalificació d'una finca, propietat, en una part, de la seva família, que va passar d'equipaments esportius a urbanitzable. També un col·lectiu, Veïnes Emprenyades, va acusar el regidor d'aprofitar-se del càrrec econòmicament, i va penjar una pancarta a la finca.

La secció tercera de la sala del contenciós administratiu assegura que la finca és privada, com d'altres que es van modificar al mateix POUM, que el vot de Valls al ple no va ser determinant ni decisiu (es va aprovar amb 12 vots a favor, 1 abstenció i 8 vots en contra), que la modificació es va fer amb totes les exigències públiques legals i que, per tant, no era necessària cap nova exposició pública, i que en cap cas les variacions constituïen una modificació substancial ni un canvi de model que exigís nova informació pública. La sentència retreu al Millor que no hagi aportat cap prova que s'haguessin comés infraccions i assegura que els tràmits fets pels tècnics de l'Ajuntament i de la Generalitat es van fer conforme a llei.

El Millor i el seu cap de llista, Marc Fuertes, havien demanat per aquests fets la dimissió de Josep Valls, i van editar un pamflet titulat Valls xoriço!!!, expressió que també recollia la pancarta que va aparèixer penjada al solar.

Querelles contra el líder

En els butlletins publicats pel Millor han estat freqüents les acusacions, moltes d'aquestes personals, contra membres de CiU i, en concret, contra l'exalcalde Xavier Crespo i alguns regidors. L'exalcalde va presentar una querella criminal contra Marc Fuertes, cap de l'oposició de Lloret, per un delicte continuat de calúmnies i atemptat contra l'honor i la imatge que, posteriorment, es va ampliar per part de l''exregidor Francesc Oliva, l'esposa de Crespo en representació del seu fill, i el primer tinent d'alcalde, Josep Valls. Les querelles van ser acceptades a tràmit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.