Urbanisme

urbanisme

Adif acabarà aquest mes el nou parc al nord de Girona

Les obres avancen a Fontajau i ja s'ha acabat la vorera i les xarxes d'enllumenat i sanejament

Es minimitza així l'impacte del pou de sortida de la tuneladora, que serà sortida d'emergència

La nova zona verda que executa Adif al nord de la ciutat, en el barri de Fontajau de Girona, pren forma, i la previsió és que ja estigui acabada a finals d'aquest mateix mes, si l'ens públic compleix amb els terminis previstos. Es tracta d'un nou espai de passeig i de zona verda en aquest sector, que tindrà uns 20.000 metres quadrats.

El sector ja pren forma i els conductors que passen pel carrer Josep Tarradellas hauran pogut comprovar que ja s'ha instal·lat l'enllumenat de la nova zona de descans, així com la vorera i els petits murs que s'hi han de construir. L'obra que executa Adif es va consensuar amb els tècnics municipals de l'Ajuntament de Girona i serveix per minimitzar l'impacte del pou de sortida de la tuneladora del TAV, que quan entri en funcionament la infraestructura, el mes d'abril, servirà com a sortida d'emergència en cas d'accident a l'interior del túnel.

Els treballs avancen a bon ritme i en aquestes properes setmanes es preveu procedir a la instal·lació dels paviments, el sistema de reg, i l'enjardinament. S'ha previst que en el sector s'hi plantaran uns 235 arbres, fruit de la compensació d'Adif, que es va comprometre a plantar o finançar cinc arbres per cadascun que es va talar.

Gespa a 8.500 m²

En aquestes properes setmanes es plantaran uns 8.500 metres quadrats de gespa i es calcula que s'hauran fet servir uns 13.000 metres cúbics de terra. Serà de les primeres zones que Adif tornarà a la ciutat millorada respecte de les condicions del sector abans que s'iniciessin els treballs.

LA XIFRA

20.000
metres quadrats
fa d'extensió la nova zona verda de Fontajau, amb espais de gespa i uns 235 arbres.

Amb 38 bancs, 24 fanals i 8 papereres

La nova zona verda en el sector de Fontajau s'ha previst com un espai de passeig per als diversos serveis que hi ha en el sector, com són la residència per a gent gran del Patronat de la Santa Creu, els dos hotels i els pisos de lloguer de la Caixa. L'estructura del nou parc permet, a més, protegir en part tot el sector de la carretera que hi passa a tocar, per garantir major tranquil·litat als usuaris del nou espai, un cop Adif acabi els treballs aquest mes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.