Urbanisme

URBANISME

Vint particulars, entitats i partits al·leguen contra el pla de Sota Monestir

L'equip de govern de Banyoles veu possible arribar a acords amb la majoria, però veu “més difícil” incorporar les peticions de la CUP i ICV

Catorze propietaris, dos particulars que no són propietaris, l'associació naturalista Limnos i els grups municipals de l'oposició (Junts per Banyoles, la CUP i ICV-Independents de Banyoles) han presentat al·legacions contra el projecte de modificació urbanística de Sota Monestir i Riera Canaleta, el controvertit projecte que afecta les zones d'hortes i recs de la ciutat. En total, es demanen 89 modificacions que van des de la retirada del projecte fins a augmentar l'índex d'edificabilitat, passant per una protecció més gran dels béns patrimonials (els horts, els recs i algunes construccions), la inclusió de més estudis parcials (com ara el pla de recs o el pla d'habitatge), la redacció del projecte en el marc de l'elaboració del nou pla general i la disminució del nombre de pisos que s'hi podran construir.

“No hi ha pressa”

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Miquel Vilanova, va afirmar ahir que veu possible arribar a acords amb la majoria dels al·legadors particulars perquè, en molts casos –va assenyalar–, reclamen canvis molt concrets en qüestions tècniques. També veu factible assumir, almenys en part, les peticions de Junts per Banyoles “perquè són coses raonables”. En canvi, considera “més difícil” incorporar el que demanen la CUP i ICV, ja que “el que volen representa anul·lar el projecte”. “En qualsevol cas -va concloure- parlarem amb tothom”. L'equip de govern (CiU i el regidor no adscrit, Jordi Bosch Barraca) no s'ha marcat un calendari per resoldre les al·legacions. “No hi ha pressa, mirarem d'arribar al màxim d'acords possibles”, va manifestar Vilanova. La modificació afecta una àrea de 25 hectàrees de 114 propietaris diferents, que el pla general vigent té qualificada d'urbanitzable. El projecte de modificació preveu conservar part de les hortes i els recs, edificar uns 600 habitatges (entre cases i blocs de pisos) i obrir uns nous vials. El document es va aprovar inicialment el juny amb els vots favorables de l'equip de govern, l'abstenció de Junts per Banyoles i el “no” de la CUP i ICV.

Una plataforma, Salvem Sota Monestir, ha aglutinat els ciutadans contraris al projecte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.