Urbanisme

Urbanisme

La fiscalia veu un possible delicte en unes obres a Lloret

Presenta una denúncia penal perquè troba “indicis fundats” de “prevaricació” en el projecte de Can Juncadella

La fiscalia considera que hi ha delicte en la construcció d'un xalet a Can Juncadella, a Lloret de Mar. En concret creu que hi hauria pogut haver prevaricació i ha presentat una denúncia penal al jutjat de Blanes. És la resposta a la denúncia presentada el 2010 per SOS Lloret.

En les diligències de la fiscalia provincial de Girona s'informa que, “per un presumpte delicte contra l'ordenació del territori per prevaricació urbanística, hi ha indicis fundats de delicte”.

SOS Lloret es va felicitar ahir per aquesta decisió, que considera que avala les seves reiterades denúncies tant contra l'Ajuntament com contra la Generalitat. “Era evident que allà hi passava alguna cosa”, va assegurar Esteve Dalmau, portaveu de l'entitat, que va demanar que s'aturin les obres. Dalmau va reiterar que no havia estat correcte donar llicències amb “tres informes en contra de Medi Ambient”. L'entitat sempre havia denunciat que el projecte urbanístic vulnerava diverses normatives, com ara la llei per al sòl no urbanitzable, el pla urbanístic del sistema costaner, el PEIN i la Xarxa Natura 2000. “Hi ha indicis de prevaricació: hi ha hagut funcionaris o càrrecs de les dues administracions que han prevaricat”, va assegurar. I és que Dalmau va apuntar tant la comissió d'Urbanisme de Girona –que hauria fet una “greu irregularitat per no haver fet cas dels tres informes de Medi Ambient”, segons va dir– com l'Ajuntament de Lloret de Mar, per haver donat llicència a un projecte “que anava en contra del seu propi POUM”.

L'Ajuntament de Lloret, “tranquil”

L'Ajuntament de Lloret de Mar es va mostrar “absolutament tranquil”. Josep Valls, tinent d'alcalde de Territori, va assegurar que la llicència d'obres s'havia tramitat “seguint la llei”. Valls va explicar que havien donat la llicència per instrucció de la comissió d'Urbanisme: “Si ens hagués dit que no donéssim la llicència, no l'hauríem donat.” La Generalitat ahir no va voler fer declaracions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.