Urbanisme

Urbanisme

Els accessos al pont del Ter a Girona es faran en sis mesos

El projecte aprovat té un cost d'1,7 milions d'euros

Cal aixecar el carrer a Pedret per fer-lo coincidir amb el pont

Els accessos al nou pont sobre el riu Ter a Girona s'executaran en sis mesos i tindran un cost d'1,7 milions d'euros. Així ho preveu el projecte que han elaborat els tècnics municipals i que es va aprovar en la junta de govern. El regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, explica que, malgrat que el pont encara es troba en fase de construcció, han decidit tirar endavant l'obra que els pertoca fer per evitar tenir sorpreses i després no s'haguessin acabat els accessos “si s'accelera per algun motiu l'obra del pont”. Els accessos suposen una doble actuació: pel costat de l'hospital Josep Trueta s'ha d'ampliar la rotonda Vila de Perpinyà per poder embocar el trànsit provinent o entrant del pont nou. Les obres dels accessos “no interfereixen per a res en l'obra del pont”. “Quan s'acabin, ja tindrem la feina municipal feta”, segons sosté Ribas.

Aixecar el carrer

Al sector del Pont Major, l'obra comportarà aixecar més d'un metre el carrer que en principi ja estava fet preveient la construcció del pont, perquè el projecte de Foment no va tenir en compte la cota actual i ara caldrà posar-lo al nivell necessari perquè coincideixi amb l'altura de la nova infraestructura.

Ribas subratlla la importància que tindrà aquest pont i la necessitat de refer-ne els accessos a banda i banda. El govern municipal expressa la necessitat que el pont “entri en servei al més aviat possible, perquè regularà tot el trànsit del sector i es convertirà en una escapatòria real, sobretot, pensant en la posada en funcionament de la sortida nova de l'AP-7 a Domeny, que suposarà més cotxes a l'accés nord.

LA FRASE

Esperem que es posi en servei al més aviat possible, perquè el pont regularà el trànsit del sector
Carles Ribas
Regidor d'urbanisme de Girona

LA XIFRA

1
metre
caldrà aixecar el vial al sector del Pont Major per fer-lo coincidir amb la cota el nou pont sobre el Ter

Se n'alenteix la construcció

L'Ajuntament de Girona ha previst executar tots els accessos malgrat que no té clars els calendaris amb què treballa el Ministeri de Foment per acabar la construcció del pont nou sobre el Ter. Les empreses que executen l'obra han admès en converses amb els responsables municipals que aquest estiu han alentit l'obra i tot assenyala que el pont podria acabar-se i entrar en funcionament a l'octubre de l'any vinent. De fet, fa setmanes que han començat a arribar les peces grans que han de permetre acabar la construcció de l'espectacular pont que va dissenyar l'empresa Pedelta. El pont va amb retard, ja que inicialment s'havia d'acabar aquest mateix any, però després s'esperava que s'acabés el mes de febrer del 2013.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.