Urbanisme

urbanisme

El projecte del camí de ronda de Can Juncadella, per refer

Els amos de la finca ja han contractat un arquitecte especialitzat en el tema, segons demanava el Departament de Territori

L'enginyer que va redactar el projecte va plegar per la burocràcia

Els amos de la finca de Can Juncadella hauran de refer el projecte que van presentar per construir el camí de ronda que ha d'anar de cala Canyelles a cala Morisca, segons va explicar el regidor de Medi Ambient de Lloret de Mar, Ignasi Riera. El regidor va expressar la seva frustració pel tema, atès que el projecte –del qual es van enviar fins a vuit còpies a diferents departaments– havia tingut fins ara el vistiplau de tots els departaments implicats.

Fa poc, però, el Departament de Territori i Sostenibilitat va dictaminar, segons va explicar Riera, que s'ha de tornar a fer el projecte, ja que n'era responsable un enginyer “i volen la visió d'un arquitecte”, segons Riera.

Fonts de la propietat de Can Juncadella (l'empresa Flinder Data, del Kazastan) van confirmar ahir que ja s'ha contractat un arquitecte especialitzat en camins de ronda per rectificar el que calgui en el projecte. L'enginyer que es va encarregar de redactar el projecte, que arrenca del 2009, se n'ha desvinculat aquest any, tip de la burocràcia i la lentitud de tot el procés, segons van coincidir tant el regidor com Flinder Data. “Es gastaven 400.000 euros en fer un camí de ronda, diners que no s'han d'anar a buscar enlloc, i tot són entrebancs”, va manifestar ahir, indignat, Ignasi Riera. El regidor va confessar que és gairebé una obsessió per a ell acabar aquest mandat amb el tema del camí de ronda resolt definitivament.

Un dels entrebancs que va trobar la propietat és que es van trobar unes restes arqueològiques romanes prop del camí, i la Generalitat va demanar prospeccions per garantir que el camí no les trepitjava.

LA FRASE

Es gastaven 400.000 euros en fer un camí de ronda, i tot són entrebancs
Ignasi Riera
regidor de medi ambient

Un llarg camí que no es desencalla

Si el camí de ronda s'ha de construir és perquè quan Flinder Data –empresa vinculada a l'exprimer ministre del Kazakhstan– va tancar el GR al seu pas per la finca perquè entrava de ple en la seva flamant propietat. La solució que va trobar l'Ajuntament va ser un conveni amb la propietat que els permetia tancar el camí a canvi de refer el camí de ronda. La paralització del camí ha estat reiteradament criticada pels grups de l'oposició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.