Urbanisme

urbanisme

Adif inicia les obres a la plaça Europa de Girona

Els veïns es van manifestar dimecres pel retard de dos mesos en els treballs

L'empresa Adif va iniciar finalment ahir els treballs de reurbanització del sector entre el carrer Josep M. Gironella, la plaça d'Europa i el passeig d'Olot. Les obres han començat després que la setmana passada els veïns del sector es manifestessin pel retard en l'inici de les obres –les tanques estaven posades al carrer Gironella des de fa dos mesos, i fins ahir mateix no s'hi havia treballat–. La protesta la va provocar el rumor que els treballadors estaven abandonant l'obra i que, per tant, temien els veïns, la reurbanització ni tan sols començaria. Però el regidor del projecte ferroviari, Carles Ribas, va assegurar que Adif no deixava l'obra, sinó que es tractava d'un canvi d'operaris perquè la tipologia dels treballs a realitzar havia canviat. Segons Ribas, tenia el compromís ferm d'Adif de començar aquest dilluns. Els veïns van dir al regidor que si no veien les màquines treballar, ells mateixos traurien les tanques dilluns al vespre. Tot i les promeses de Ribas, els veïns no les tenien totes pel que van qualificar de “continus incompliments” en les dates d'execució de l'obra. Al novembre ja els havien dit que s'iniciarien immediatament, però, segons expliquen, en cap moment s'hi havia fet cap treball fins ahir mateix.

Arbres tallats

En aquest sector –en concret, al passeig d'Olot, davant del Gimnàs Girona– s'hi ha de construir unes rampes que permetin l'entrada d'autobusos fins a l'aparcament de l'estació intermodal. La construcció de les rampes va obligar ahir que els operaris arrenquessin uns quants arbres situats dins l'àrea de reurbanització.

Respecte als terminis per a l'acabament dels treballs al carrer Gironella, es parlava de l'abril. L'endarreriment, però, allargarà aquestes previsions almenys fins al maig. Un mes abans podrien estar fetes les rampes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.