Urbanisme

urbanisme

El Parlament vol que s'aturin les obres de Can Juncadella

Tots els partits demanen que la Generalitat impedeixi que continuïn els treballs d'ampliació del galliner

La comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya va aprovar ahir per unanimitat demanar que s'aturin les obres de Can Juncadella, a Lloret de Mar. Tots els grups van aprovar una moció, presentada per ICV-EUiA, en què s'insta el govern de la Generalitat a “iniciar els tràmits necessaris per aturar de manera immediata les obres” de Can Juncadella.

El diputat Marc Vidal (ICV-EUiA), va denunciar que al galliner de Can Juncadella –les obres del qual són les del litigi– “s'hi han construït aproximadament 1.800 metres quadrats”. “És un galliner francament gran, que té tretze suites, nou banys, saló de te, bodega...”, va ironitzar. Va recordar que els permisos es van donar tot i que hi havia diversos informes en contra, que el fiscal hi va veure indicis de delicte i que ha imputat per aquesta causa un tècnic municipal i un altre de la comissió d'Urbanisme de Girona.

Les obres a Can Juncadella, que ja estan molt avançades, han estat sempre acompanyades de polèmiques i denúncies. Fa poques setmanes es va confirmar que un dels propietaris de la finca era Nursultan Nazarbàiev, president de la República del Kazakhstan.

Can Juncadella està ubicat dins l'espai natural del massís de Cadiretes, “l'únic que queda sense ciment a Lloret”, va dir Vidal.

LES FRASES

Malgrat que les obres estiguin a punt d'acabar-se, no podem fer altra cosa que aturar-les
Marc Vidal
Diputat d'ICV-EUiA
Hem de treballar per aplicar mecanismes de forma més estricta i, si cal, canviar les normatives
Lluís Guinó
Diputat de CiU

Evitar que es torni a repetir

El Parlament va aprovar un segon punt referent a aquesta qüestió: garantir els mecanismes perquè no es torni a repetir una situació com aquesta. Curiosament, un dels màxims defensors d'aquest punt en el debat d'ahir al Parlament va ser Lluís Guinó, diputat de CiU, partit que govern a l'Ajuntament de Lloret de Mar. “Estem absolutament d'acord que hem de treballar per aplicar els mecanismes de forma encara més estricta i, si cal, canviar determinades normatives.” Guinó va apostar per normatives “més clares” i “més contundents”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.