Urbanisme

urbanisme

El govern de Girona anirà a judici si Adif no fa totes les obres

El govern municipal vol iniciar els treballs de fora la tanca del parc Central pel “silenci” d'Adif

Tenen un cost de 3 milions

L'equip de govern de Girona reclamarà per la via judicial a Adif el cost de les obres de reurbanització de fora de les tanques de les obres del TAV, si finalment l'ens públic no assumeix els projectes del consistori. Així ho manifesta el regidor responsable del projecte ferroviari, Carles Ribas, que, “en vista del silenci d'Adif, no ens podem quedar de braços plegats” i, per tant, han ordenat que es comencin a tramitar les reurbanitzacions afectades pel TAV. Els càlculs dels tècnics consideren que els treballs per reurbanitzar part del parc Central, el carrer Bisbe Sivilla, la connexió de la plaça Montserrat o la cruïlla d'Emili Grahit amb passeig d'Olot tenen un cost d'entre 2,5 i 3 milions d'euros.

El regidor assenyala que la decisió de prendre la iniciativa és deguda a la voluntat “de no fer patir més els veïns”. Ribas explica que Adif no ha respost als diversos requeriments fets pel consistori per saber el calendari i el pressupost disponible per a les reposicions i que van demanar obtenir resposta abans del 15 de maig. A més, Ribas admet que “no hem vist per part de l'Estat cap dotació concreta ni per fer les obres de dins les tanques ni les de fora, i no podem deixar la ciutat empantanegada”. El govern recorda que les obres ja fa cinc anys que duren, i no veuen indicis que Adif compleixi amb la celeritat que va reclamar el govern municipal en les trobades mantingudes amb Foment i dirigents d'Adif. El responsable municipal indica que els tècnics d'Adif expressen “cada cop més obertament” que només restituiran el perímetre interior de les tanques de l'obra del parc Central, plaça Europa, plaça Joan Brossa i Josep Maria Gironella. El ple de dilluns va aprovar el projecte per refer el parc Central afectat directament pels treballs d'Adif per construir l'estació del TAV. El cost aprovat d'aquest projecte que sí que es preveu que accepti Adif és de 4,6 milions, tot i que el govern reconeix que és de “màxims”.

Retard en el calendari previst

Les obres de reposició van experimentant constants retards respecte a les previsions inicials. Així, en una audiència pública s'havia arribat a afirmar que la recuperació del parc Central estaria feta la tardor que ve, però la lentitud del procés ja va fer que se situés cap a final d'any. Un termini que tampoc es veu viable que es pugui complir si es té en compte que les recuperacions de la plaça d'Europa o del carrer Josep Maria Gironella ja haurien d'estar en la recta final i, en canvi, ara es parla que s'acabin a final d'any o en el primer trimestre de l'any 2014, anant bé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.