Urbanisme

equipaments

L'escorxador de Vidreres “dinamitzarà” l'economia

L'Ajuntament espera que l'equipament es converteixi en un motor econòmic

Quan s'acabin les obres de rehabilitació hi haurà un punt de BTT, una oficina de turisme i una sala d'exposicions

L'Ajuntament de Vidreres vol convertir l'antic escorxador en un “punt de dinamització econòmica”. L'equipament, on ja s'han començat les obres de rehabilitació, estarà enllestit el mes de setembre que ve, coincidint amb la celebració de la festa major del municipi.

També es farà una passera de formigó davant de l'edifici per travessar la riera esquivant la carretera de Lloret, i es construirà un aparcament a l'entorn.

“L'escorxador va representar una ajuda per als comerciants del poble, va ser una millora; vull que segueixi representant el mateix”, va explicar l'alcalde, Jordi Camps (CiU). L'objectiu del batlle és que el nou equipament, un cop acabat i en funcionament, “ajudi els comerciants del municipi en uns moments tan difícils”.

És per això que l'equip de govern (CiU i ERC-VsT) s'ha plantejat un equipament “on hi hagi vida”, que es converteixi en un “punt de dinamització econòmica”, en paraules de Camps.

Primeres idees

Tot i que encara no estan del tot definits els seus usos, l'alcalde va avançar que esperen convertir l'antic escorxador en un punt de rutes de BTT, on es pugui deixar el cotxe i fer ruta en bicicleta per l'entorn. Per exemple, que sigui l'inici d'un circuit fins a Platja d'Aro. Fins i tot es podria estudiar fer una modificació del projecte constructiu de l'edifici per construir-hi uns vestidors i unes dutxes, o bé, si no és possible, aprofitar els que ja hi ha al pavelló municipal, que és just al davant.

L'equipament també ha de ser, segons Camps, “un lloc on vendre el municipi”. És per això que esperen fer un conveni amb la Universitat de Girona per muntar-hi “com una oficina de turisme” on es pugui donar informació turística del municipi.

Una sala d'exposicions i una altra de reunions són altres possibles futurs usos de l'antic escorxador. Un projecte que s'anirà acabant de definir mentre durin els treballs de rehabilitació.

Pagat per la Generalitat

Les obres de rehabilitació de l'antic escorxador de Vidreres van començar fa unes setmanes i està previst que s'allarguin fins al mes de setembre que ve.

El pressupost del projecte és de 160.000 euros, aproximadament, que han estat finançats gairebé totalment per la Generalitat. Ha estat a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

LA FRASE

El que es vol és que a l'edifici hi hagi vida; que sigui un punt de dinamització econòmica
Jordi Camps
Alcalde de Vidreres (CiU)

LA XIFRA

160.000
euros
és el pressupost aproximat de les obres a l'escorxador. S'hi han de sumar uns 90.000 euros de la passera.

Tot a punt per a la festa major, al setembre

L'alcalde, Jordi Camps, espera poder inaugurar el nou escorxador per la festa major, que se celebra el mes de setembre. La passera podria ser operativa fins i tot unes setmanes abans.

Es farà una passera des de l'edifici per travessar el rec Clar

Les obres a l'antic escorxador també comportaran la construcció d'un pas per a vianants que travessarà el rec Clar. Aquesta passera, de formigó, ha de servir per evitar passar per la carretera de Lloret. “La carretera és un perill; la gent, sobretot gran, van a caminar i hi han de passar”, va dir l'alcalde. Camps considera que aquest pas per a vianants és “una aposta per la seguretat”. Té un pressupost aproximat de 90.000 euros.

Zona d'aparcament per a set o vuit vehicles i un semàfor

A l'entorn de l'antic escorxador s'hi habilitarà un espai d'aparcament amb capacitat per a set o vuit cotxes. També s'estudia la possibilitat de posar un semàfor a la carretera de Lloret per disminuir-hi la velocitat a la qual s'entra al municipi. Els cotxes hi circulen a gran velocitat i hi ha hagut algun ensurt. El semàfor i, en perpendicular, la futura passera han de servir per millorar la seguretat dels vianants a la carretera d'accés al poble.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.