Urbanisme

urbanisme

Faran una gran zona verda a l'àrea del TAV a Mas Xirgu

Aquest sector de Girona està en obres des del 2008 i el projecte inclou molt arbrat i passejos per caminar i anar en bici

S'explicarà ara als veïns de la zona i es trametrà a Adif per executar-lo

La gran zona afectada per les obres del TAV al sector industrial de Mas Xirgu de Girona es reconvertirà en una gran zona verda. Aquest és el plantejament que recull el projecte municipal que ha desenvolupat per fer la reposició de tot el sector, des de sota el pont dels accessos a l'autopista fins al pou d'atac, on la tuneladora Gerunda va començar a foradar els túnels urbans subterranis que travessen avui la ciutat de Girona.

El regidor d'Urbanisme i responsable del projecte ferroviari, Carles Ribas, avança que el concepte d'aquesta proposta “permetrà crear un nou parc natural”. Es tracta d'una àrea molt gran que des del maig del 2008 ha estat ocupada per obres diverses del TAV. Es va canalitzar el riu Güell i es va executar el tram de fals túnel on la infraestructura del TAV començava a enfonsar-se en el terreny per arribar a la zona del pou d'atac, on la tuneladora va començar a fer el túnel per on circulen els combois.

Ribas assenyala que el projecte canviarà radicalment la fisonomia actual del sector, que s'ha utilitzat també com a magatzem de material per a l'obra. “Serà l'inici d'un camí verd per la ciutat que servirà per travessar Girona, un nou pulmó verd fins al parc Central”, indica el regidor de CiU. El govern municipal ja té fet aquest estudi de reposició per al sector de Mas Xirgu i la previsió és presentar en els pròxims mesos l'actuació als veïns perquè vegin l'entramat vegetal amb arbrat i zona de passejos que s'ha projectat, per després trametre'l a Adif i en pugui fer l'execució que li pertoca.

La via del tren, a tocar

El portaveu del grup municipal de CiU lamenta que el projecte ferroviari estigui a mig fer i sense data per a l'execució del pas subterrani del tren convencional: “La nova zona verda seria encara més gran, però la presència del tren convencional no permet fer-hi més parc.” De fet, en aquest punt la via també provocarà que s'hagi de replantejar el projecte d'urbanització de les naus industrials, ja que en la idea inicial es preveien carrers de connexió amb Sant Narcís perquè desapareixia la via del tren.

LA FRASE

Serà un nou camí verd per la ciutat, un pulmó verd de vegetació fins al parc Central de Girona
Carles Ribas
regidor d'urbanisme de Girona

LA DATA

08.05.08
Les obres
del TAV en aquest sector de Mas Xirgu van començar al maig d'ara fa més de cinc anys.

Tot enllestit el primer semestre del 2014

L'equip de govern confia que, si no hi ha entrebancs en l'execució dels projectes, tot el sector recuperi la normalitat a final del primer semestre del 2014, entre els treballs d'Adif i del consistori.

Compromís d'Adif d'acabar Gironella durant el mes d'agost

El responsable municipal del projecte ferroviari, Carles Ribas, sosté que des d'Adif mantenen que la reurbanització del carrer Josep Maria Gironella s'acabarà a l'agost. “Està molt avançat i ara la instal·lació dels panots és ràpida”, confirma Ribas. Un cop s'acabi, el carrer ja quedarà obert, però continuarà sent un cul-de-sac, ja que després caldrà que s'iniciï la reposició de l'antiga plaça Europa com a encreuament viari i la zona de vianants.

Obres en marxa a l'octubre a Bisbe Sivilla i a la plaça Montserrat

El govern municipal ja ha avançat que en el ple extraordinari del dilluns 29 s'aprovaran els projectes de reurbanització del carrer Bisbe Sivilla i la part de parc Central de fora de les tanques de l'obra, així com la reforma de la plaça Montserrat. La previsió és que, amb el concurs i l'exposició al públic, aquests espais ja estiguin en obres a l'octubre i que els treballs s'acabin al llarg del primer trimestre del 2014, mentre Adif actua a la llosa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.