Urbanisme

urbanisme

Els càmpings gironins lloen la reforma del pla costaner

La Generalitat canviarà la normativa urbanística per regularitzar els càmpings de primera línia de costa, 26 dels quals són a Girona

L'associació gironina defensa la legalitat dels seus membres

L'Associació de Càmpings de Girona va “aplaudir” ahir la modificació empresa per la conselleria de Territori i Sostenibilitat dels dos plans directors urbanístics del sistema costaner (PDUSC) aprovats en l'època del tripartit, però va voler deixar clar que “cap dels establiments associats està en situació il·legal”. També va remarcar que el canvi “respon a una demanda de l'empresariat” contra una norma que els era “molt perjudicial” i que ha estat un procés “consensuat” entre el sector i el govern.

La Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya va fer dilluns l'aprovació inicial de la modificació, que servirà per regularitzar els càmpings de primera línia de costa, que amb l'actual normativa estan en una situació d'“alegalitat”. Ho fa rebaixant el grau de protecció que s'havia establert per a la franja de 500 metres de primera línia i equiparant-la a la resta de sòls no urbanitzables. Les restriccions addicionals impedeixen ara als 47 càmpings existents –26 dels quals a la costa gironina– millorar les instal·lacions amb el deteriorament que això suposa. L'Associació de Càmpings de Girona va valorar que amb el canvi “es podran adaptar a la demanda del mercat actual”, i va assenyalar millores en els sanitaris, en la recepció i a les zones d'oci, i a la reconversió de parcel·les.

Sense perill de tancar

La modificació també permetrà als ajuntaments regularitzar tots els càmpings ja implantats, perquè, si no, alguns, segons el govern, haurien de tancar, ja que “no són compatibles amb l'actual norma urbanística, bé per la seva antiguitat o bé perquè no van tramitar tots els permisos necessaris”. L'associació gironina –que inclou 75 càmpings, el 66% de la demarcació– afirma que tots els seus associats tenen els permisos al dia.

LA XIFRA

26
càmpings gironins
estaven afectats pels PDUSC que ara el govern modifica, segons dades de la Generalitat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia