Urbanisme

judicial

El Suprem fa pagar a Portbou 1,3 milions a un exalcalde

Confirma una sentència del TSJC que conclou que l'Ajuntament havia d'haver expropiat un terreny a l'exbatlle Paco Martínez

L'alcalde actual diu que el consistori no pot pagar l'import

El Tribunal Suprem obliga l'Ajuntament de Portbou a pagar 1,3 milions d'euros a l'exalcalde Paco Martínez, per uns terrenys que el consistori li havia d'haver expropiat. La sentència, que data del 16 de setembre del 2013 i és ferma, desestima el recurs de cassació que va presentar el consistori contra una sentència de juliol del 2010 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ja havia conclòs que s'havia d'abonar aquest import a l'exalcalde portbouenc.

Aquella primera decisió judicial queda confirmada i el consistori ha de pagar 1,3 milions pels terrenys en qüestió, més els interessos pels anys que han passat des que es va iniciar el litigi. A més, el Suprem diu al consistori que pagui les costes del judici, de 4.000 euros.

Segons Lluís Martí, advocat de l'exalcalde Paco Martínez, es tracta d'uns terrenys “a tocar d'un penya-segat i prop del casc urbà que en el seu moment es va classificar com a sòl urbà, dins els sistema de zones verdes, parcs i jardins”. L'advocat del bufet Cuatrecasas diu que “el mateix planejament deia que s'havia d'expropiar el terreny” i que l'Ajuntament no ho va fer. El cas va arribar al TSJC després que les dues parts no es posessin d'acord amb el valor dels terrenys.

Davant la sentència, l'alcalde actual de Portbou, Josep Lluís Salas, diu que aquest import podria arribar als dos milions d'euros per un ajuntament que té un pressupost d'1,7 milions. “No som solvents per pagar aquesta quantitat”, diu Salas. Per això ha reclamat a la Generalitat ajuda per pagar i aquesta ho està estudiant. Salas admet que “s'ha demostrat que tenia raó [amb referència a Paco Martínez]” i creu que s'havia d'haver negociat amb ell. “No dic ni molt menys que es fes malament. Però potser un acostament hauria estat molt positiu. Ara serà molt difícil perquè hi ha una sentència en ferm”, hi afegeix.

Ara Salas vol mirar d'arribar a un acord amb l'exalcalde per veure si es pot pagar a terminis. L'advocat de Paco Martínez s'ha limitat a dir que estan “a l'expectativa per veure què planteja l'Ajuntament de Portbou”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia