Urbanisme

equipaments

L'Ajuntament de Lloret planifica el segon cementiri

El govern local prepara els estudis previs per poder fer el nou equipament, que s'ubicarà al bosc entre la carretera de Blanes i Sant Pere

L'actual té una vida útil d'un màxim de deu anys

L'Ajuntament de Lloret de Mar començarà en breu els estudis previs per poder construir un segon cementiri, després que l'actual ha quedat petit. El nou equipament es farà a l'àrea boscosa propera a la zona baixa de Sant Pere del Bosc a mig camí de la carretera de Blanes, a tocar d'aquest terme municipal. “Tenim temps de sobres, però com més aviat ens hi posem, millor”, va explicar l'alcalde Romà Codina (CiU).

Es tractarà d'un cementiri “paisatgístic”, que es regirà amb els nous criteris de construcció d'aquests equipaments, que tindrà com a característica nínxols més a nivell de terra, segons va avançar Codina.

Deu anys de vida

L'actual cementiri, situat al camí del Repòs, a tocar de l'avinguda de les Alegries, té una vida útil d'un màxim de deu anys, segons l'Ajuntament, preveient-hi l'ampliació que s'hi està fent. És per això que el govern local és conscient que disposa de prou temps, però a la vegada vol posar fil a l'agulla al projecte per no deixar-lo demorar.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Lloret de Mar vol començar ja els estudis previs del projecte per poder dissenyar el nou cementiri i poder-ne fer al més aviat possible tots els tràmits per poder-lo desencallar i evitar que es pugui donar una situació de manca de nínxols disponibles.

LA FRASE

Tenim temps de sobres, però com més aviat ens hi posem, millor
Romà Codina
Alcalde de Lloret de Mar

L'actual s'amplia amb 700 nínxols

L'actual cementiri de Lloret de Mar està en plenes tasques d'ampliació. Els treballs s'estan fent des de fa un parell d'anys, però la fase que ha començat ara comportarà l'augment de nínxols disponibles. En concret, es faran 135 nínxols i 96 columbaris. En aquesta fase també es fan treballs de millora al pavelló modernista. Recentment s'ha aprovat una partida per pagar aquestes feines, al voltant d'uns 200.000 euros, 90.000 dels quals a través d'una subvenció de la Diputació de Girona.

En la tercera fase, que encara no s'ha iniciat, es preveu la construcció de 323 nínxols i 48 columbaris. I en la quarta, 255 nínxols i 96 columbaris. Les obres d'ampliació es preveu que es facin de forma progressiva i permetran que l'equipament pugui tenir vida durant deu anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia