Urbanisme

equipaments

Homs creu que la piscina de Lloret és un motor econòmic

El conseller de la Presidència de la Generalitat afirma que l'equipament ajudarà la ciutat “a sortir de la crisi”

La piscina municipal de Lloret de Mar va ser inaugurada ahir com a exemple de dinamitzador econòmic de la ciutat. La Generalitat, a través del seu conseller de la Presidència, Francesc Homs, va justificar la inversió –uns 11 milions d'euros–: “Algú podria tenir la temptació de dir que una instal·lació com aquesta és un luxe, però no és així.” I ho va justificar perquè s'impulsa un model de turisme “diferent del de sol i platja”. Homs va assegurar que el turisme és “un dels motors del nostre país i és important per sortir de la situació crítica en què ens trobem”. Per això creu que la piscina hi ajudarà.

L'Ajuntament comparteix aquesta opinió. “Hem pensat en un potencial turístic que no podíem perdre”, va assegurar l'alcalde Romà Codina, que va recordar que l'any passat es van fer a Lloret més de 35.000 reserves de turisme esportiu, “més enllà de les peticions que no vam poder atendre perquè no teníem piscina olímpica”.

Per Ivan Tibau, secretari general de l'Esport i exregidor d'Esports de Lloret, es tracta d'una piscina “de referència a Girona i Catalunya”. Tibau, que va destacar que es tractava d'un equipament “únic” a la demarcació va assegurar: “Oferim un servei que farà que molts esportistes vinguin a Lloret.”

LA FRASE

Pot semblar frívol lligar la piscina amb la sortida de la crisi, però en part és així
Francesc Homs
Conseller de la presidència

Tibau accepta anar a la comissió i Crespo s'ho pensa

Ivan Tibau va confirmar ahir que acceptarà comparèixer a la comissió de seguiment de la piscina, tot i recordar que ell va deixar de ser regidor abans que es comencés a construir. “Si m'han de preguntar, respondré el que sé; no m'he d'amagar de res”, va assegurar. L'exalcalde Xavier Crespo, actual diputat de CiU, també present a la inauguració, no va confirmar ni si hi assistiria ni si declinaria la invitació i es va limitar a felicitar-se per l'obertura de l'equipament: “Estic content que estigui feta, funcioni i sigui bo per a Lloret.” El conseller Homs no es va referir directament a la polèmica, però va comentar: “Qui para taula, trenca olles; qui fa coses, està sotmès a crítiques.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia