Urbanisme

MOBILITZACIÓ

Veïns de la Bisbal, contra l'enderroc de la biblioteca

Prop de tres-centes persones es van concentrar ahir davant la instal·lació a mig fer per exigir solucions als implicats

La convocatòria es va fer per la xarxa i es va acordar repetir-la

Uns tres-cents veïns de la Bisbal d'Empordà es van concentrar ahir al vespre davant la biblioteca comarcal a mig fer, en protesta per l'enderroc parcial de la instal·lació, decretat per un jutjat per irregularitats urbanístiques. Els concentrats van reclamar responsabilitats a tots els agents implicats en l'assumpte i els van exigir que busquin solucions. El sentiment general dels que protestaven girava al voltant de la necessitat d'evitar l'enderroc. Les queixes s'adreçaven tant al veí denunciant, Josep Sabater, com a l'exalcalde de l'època de la denúncia, Lluís Sais, i a l'alcalde actual, Òscar Aparicio. No va quedar tampoc oblidat en les converses dels concentrats l'exalcalde Ramon Romaguera, amb un paper actiu en l'atiament recent del conflicte. No es va sentir cap queixa contra la jutgessa que havia decidit l'enderroc parcial.

En la concentració es va proposar repetir la protesta cada dimecres a 2/4 de 8 del vespre. “Portem un llibre i venim aquí a llegir-lo. Jo avui porto La punyalada”, va dir la portaveu que va prendre la paraula. Les pancartes exhibides deien: “El poble no tenim cap motiu per pagar la seva mala gestió”, “Volem solucions!” i “La biblioteca no es pot enderrocar. Necessitem solucions”.

La portaveu va recordar que la biblioteca és una “necessitat” . Es van sentir crits de “no tenim la culpa que tinguin problemes personals entre ells” i “els calés són de tots”, i es van demanar propostes. Va sorgir la idea d'acudir al síndic de greuges i es va reclamar als polítics un debat públic.

Ahir Lluís Sais va fer pública la carta de disculpa que havia fet arribar la setmana passada a Josep Sabater davant la insistència d'aquest que ho fes per escrit. En la missiva, Sais reitera la seva negativa a dimitir com a regidor i parla en nom de tot l'equip de govern (ERC-CiU).

LA XIFRA

4
implicats.
Els concentrats d'ahir feien responsables de la falta de solució Sabater, Sais, Aparicio i Romaguera.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia