Urbanisme

judicial

L'excap d'Urbanisme es justifica per Can Juncadella

Camil Cofan assegura al jutge que va avalar les obres a l'antiga casa dels masovers perquè complien la legalitat urbanística

SOS Lloret reclama que s'aclareixin responsabilitats

Camil Cofan, excap de la comissió d'Urbanisme, va assegurar ahir al jutjat d'instrucció número 1 de Girona que havien avalat les obres a Can Juncadella de Lloret de Mar perquè complien la legalitat. Cofan, que és l'actual sotsdirector general d'Urbanisme, hi va declarar com a imputat, juntament amb la secretària de la comissió.

La comissió d'Urbanisme de Girona va emetre el juliol del 2010 un informe favorable a les obres per convertir l'antiga casa dels masovers i el galliner de Can Juncadella –en un espai natural protegit– en un xalet de luxe de 3.000 metres quadrats amb tretze dormitoris.

SOS Lloret va presentar una querella perquè es va donar l'aval, malgrat tres informes contraris de Medi Ambient. Cofan i la secretària de la comissió –que ahir també va declarar com a imputada– van explicar al jutge que havien seguit criteris de legalitat urbanística i van passar, novament, la pilota a la teulada de l'Ajuntament de Lloret. Van assegurar que la comissió d'Urbanisme es limita a dictaminar estrictament sobre qüestions urbanístiques, sense haver de tenir en compte els aspectes mediambientals. I en aquest cas, segons van dir, el projecte seguia el que marcava el catàleg de masies. L'Ajuntament sempre ha defensat que ells van haver de donar les llicències d'obres –malgrat els informes contraris de Medi Ambient– precisament pel dictamen favorable de la comissió d'Urbanisme.

Oriol Font, advocat de SOS Lloret, després de la declaració, va assegurar que continuaran amb el cas i fins i tot no descarten demanar més declaracions o fins i tot més imputacions. “Tenim ganes que això es resolgui i es resolgui bé i s'aclareixin responsabilitats: no pot ser que es permeti aquesta barbaritat”, va dir. Font va defensar la seva lluita amb perspectiva de futur: “Volem evitar que se segueixi construint en contra de la natura que hem protegit.”

El director general dóna suport a Cofan

Agustí Serra, director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat, va acompanyar ahir l'excap de la comissió d'Urbanisme de Girona i la secretària d'aquest organisme fins al jutjat. Va ser un gest per mostrar públicament el suport cap a ells. Després, a Olot, va dir que la comissió va ratificar l'acord del 2010 després d'analitzar-lo jurídicament i va recordar que l'obra la va permetre el POUM de Lloret del 2005.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia