Urbanisme

Urbanisme

Inici de les obres del carrer Colom de Blanes

L'execució del projecte, llargament reivindicat, es va arribar a aturar el 2011 per falta de finançament

L'Ajuntament de Blanes, a través de l'empresa Aigües de Blanes SA, posarà en marxa a partir d'avui la primera fase del projecte d'urbanització del carrer Colom i entorns, situat al barri dels Pins, al cor de la zona turística del municipi. Aquesta primera fase s'allargarà fins a mitjan juny, mentre que la segona començarà després de l'estiu, el 15 de setembre, i s'acabarà abans de la Setmana Santa del 2015.

L'execució de les dues fases suposarà una inversió total de 3.150.782,38 euros, després que l'empresa licitadora de les obres va fer una oferta millorada d'1.360.140'36 euros sobre el preu de sortida, que era d'1.790.642,02 euros. L'oferta millorada es farà a partir de l'aportació en unitats d'obres que s'encarregarà de dur a terme la mateixa empresa que executarà els treballs, Gicsa. Els treballs consistiran bàsicament en la instal·lació del clavegueram, recollida d'aigües pluvials i abastament d'aigua potable dels carrers Enric Morera i Colom, així com els seus entorns.

Durant la primera fase les obres afectaran especialment el carrer Enric Morera, mentre que passat l'estiu els treballs de la segona fase es concentraran al carrer Colom, en el tram comprès des de l'avinguda Vila de París, actualment sense asfaltar.

Una obra llargament reivindicada

Durant la segona fase es farà el gruix central del projecte: la instal·lació de canonades d'aigües pluvials i la xarxa de clavegueram. També s'adequarà el paviment, l'enllumenat i la senyalització. L'alcalde, Josep Marigó, va recordar ahir que és una obra llargament reivindicada: “Ja fa molts anys que Blanes esperava poder afrontar aquests treballs, que serviran per poder dotar d'aquesta infraestructura bàsica la zona turística; per això és una bona notícia que les obres comencin.” Pensant en aquest sector econòmic, les obres faran una aturada tècnica durant els mesos d'estiu –a partir del 16 de juny– i es reprendran el 15 de setembre per allargar-se de manera ininterrompuda fins abans que arribi Setmana Santa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.