Urbanisme

urbanisme

L'Ajuntament de Tossa torna a iniciar els tràmits per al POUM

L'Ajuntament de Tossa de Mar tornarà a posar a exposició pública, per quarta vegada, el pla general d'ordenació urbana (POUM). Amb aquest tràmit, que s'aprovarà en el ple d'aquest vespre, s'ha de facilitar l'aprovació definitiva d'aquest pla, després d'anys de discussions i contenciosos judicials que han deixat el planejament urbanístic del municipi en una situació d'incertesa durant molt de temps. “Els veïns necessiten saber què poden fer en les seves parcel·les; fa deu anys que parlem i discutim del pla general i ja és l'hora que aquest tema formi part del passat i tots afrontem el futur”, va assegurar Gisela Saladich, alcaldessa de Tossa de Mar.

El seu partit polític, Tossa Unida (TU), va votar en contra tant del pla del 2006 com de les posteriors modificacions que es van fer el 2011. Tot i això, han optat per desencallar-lo, perquè “entenem que Tossa no pot continuar sense saber quina normativa aplicar”.

Fa dos anys, una sentència judicial va anul·lar l'aprovació del POUM del 2006. Aquesta sentència obligava a tornar a exposar al públic el pla. I és el que es farà: durant un mes es posarà en exposició pública el text refós del POUM que incorpora les determinacions dels informes emesos per les diferents administracions. També s'hi incorporen els canvis de normativa i algunes correccions del redactat. “Al final tindrem un pla general que ha estat exposat al públic quatre vegades abans de l'aprovació provisional, però, tot i que no ho compartim, ho acatem i el tornem a exposar per tenir la màxima seguretat jurídica possible”, va explicar l'alcaldessa.

Saladich va assegurar que havia cercat el “consens” amb el PSC, soci de govern local, en la resolució d'aquesta qüestió: “Cedim per assolir un benefici per als veïns que ens han escollit”, va assegurar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia