Urbanisme

Els propietaris de les vivendes de la vila romana han perdut 20.000 euros

La Fiscalia diu que el promotor manté una edificabilitat il·legal per excessiva

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que l'última maniobra de l'equip de govern d'Agustí amb la Vila Romana no resol, per a res, les explicacions que es mereixen els que podien haver sigut propietaris de les vivendes en les finques edificades damunt de la troballa arqueològica. Compradors que, davant el dubte de si se construirien les finques o no arran de la troballa, ara ni tenen el pis ni tampoc els quasi 20.000 euros que donaren com a entrada abans que tot es complicara.

En cap moment se li hem sentit dir a Lorenzo Agustí quina compensació pensa donar als que anaven a viure en els edificis que ja estan construïts sobre part de la Vila Romana. Des de l'inici tot s'ha fet malament. Agustí no ha fet res per aclarir perquè el promotor manté l'edificabilitat que la Fiscalia Provincial diu que és il·legal per excessiva. Ni tampoc està clar perquè s'ha de quedar amb els diners avançats pels compradors.

Segons Ramón, “la factoria Disney d'Agustí seguix dedicant-se a escampar, entre d'altres, falsedats al voltant de la protecció de la Vila Romana. I ha sigut en l'últim ple quan ja li ha donat el remat final, amb el canvi de l'ús del sòl, de residencial a dotacional. Un canvi que no dóna solució a tot el deteriorament in crescendo que porta aquest jaciment romà al seu damunt. I que, a més a més, demostra que el PP actua sota l'ombra d'una possible investigació del Ministeri Fiscal després de les nostres denúncies”.

Si el PP haguera volgut protegir la Vila Romana de Paterna, fa temps que ho haguera fet. Per això, i perquè cada dia que passa és destruix un poc més, Compromís per Paterna ha demanat al seu grup parlamentari que prenga mesures per a la seua protecció, amb una Proposició No de Llei que la diputada, Mònica Oltra, ha presentat davant la Mesa de les Corts.

El futur sobre la Vila Romana continua sent incert, però des de Compromís han manifestat seguir insistint en la seua protecció i en que, si cal, des d'instàncies superiors es prenguen les mesures escaients.

Després del ple de dimecres passat, el PP únicament deixa la via judicial per a reclamar el patrimoni municipal i defensar els interessos del compradors dels pisos sobre la Vila Romana, segons assegura el regidor Juanma Ramon.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia