Urbanisme

Urbanisme

L'Ajuntament de Lloret no haurà de pagar cap sanció per les obres del passeig

La va imposar l'Estat quan es van fer els treballs perquè el passeig fos de sentit únic, però el TSJC l'anul·la perquè és competència de la Generalitat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat la sanció de 28.539 euros que el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient va imposar a l'Ajuntament de Lloret de Mar per les obres que va fer al passeig marítim el 2010. L'objectiu de les obres era que el passeig passés a ser de sentit únic, una decisió molt polèmica que va prendre l'equip de govern i que al cap d'uns anys es va revertir. L'equip de govern sempre va defensar que s'havia començat amb el permís “verbal” del ministeri, però això no va evitar que l'Estat sancionés l'Ajuntament. Finalment, però, el consistori ha guanyat la pugna als jutjats i no haurà de pagar la sanció, ja que el Tribunal Superior de Justícia li ha donat la raó partint d'un únic motiu: la manca de competència de l'administració de l'Estat per autoritzar les ocupacions i sancionar les infraccions en zona de domini públic marítim terrestre, atès que, d'acord amb l'Estatut de Catalunya del 2006 i els reials decrets del 2008 de traspassos de competència en matèria de costes a la Generalitat de Catalunya, la competència en aquesta matèria és exclusiva de la Generalitat.

Un únic interlocutor

Pel regidor de Mobilitat de Lloret, Ignasi Riera, “aquesta resolució situa cada administració en el seu nivell de competències”. “Per als municipis turístics de sol i platja, poder tenir un únic interlocutor clar és primordial per facilitar la gestió”, diu.

LA XIFRA

28.539
euros
és l'import de la sanció que imposava el ministeri, i que ara queda anul·lada.

LA FRASE

Per als municipis turístics de sol i platja, poder tenir un únic interlocutor clar és primordial
Ignasi Riera
Regidor de mobilitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia