Urbanisme

El Corte Inglés no arriba a Mataró perquè encara cuegen demandes al jutjat

Ha fet un any que la ciutat va resoldre el planejament urbanístic tombat pel TSJC

L'empresa exigeix “plena seguretat jurídica” abans d'aixecar l'edifici

El mes de març del 2013 l'Ajuntament de Mataró en ple aprovava un nou planejament urbanístic per resoldre “definitivament” l'arribada d'El Corte Inglés a la ciutat. Era la condició que demanava l'empresa després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagués anul·lat el procediment inicial engegat en el mandat anterior i que va tenir el desmuntatge i trasllat de la fàbrica de Can Fàbregas i de Caralt com a punta de llança de l'enfrontament polític i social. Tres mesos més tard, la comissió territorial d'Urbanisme donava el vistiplau als canvis i l'alcalde de Mataró, Joan Mora (CiU), anunciava: “El llarg procés arriba al final.” Un any després, el més calent continua a l'aigüera i al solar no s'hi aixequen més que algunes plantes. La locomotora comercial ho atribueix al fet que encara queden pendents “serrells legals” que no garanteixen la plena seguretat jurídica per començar les obres “sense sorpreses”. El Corte Inglés fa referència a les demandes presentades per particulars de la zona que no accepten les càrregues urbanístiques que els tocaria pagar, entre altres.

“Volem implantar-nos a Mataró perquè fa catorze anys que ens hi vam interessar i en aquest temps només nosaltres ens hem mantingut ferms, a banda que no hem estat nosaltres els que hem generat el retard”, apunten des d'El Corte Inglés amb referència a les diferents posicions polítiques que hi ha hagut en relació amb l'arribada del centre comercial. En aquest mateix sentit, l'empresa demana que no se'ls pressioni perquè facin pública una data d'inici d'obres. “El Corte Inglés arribarà a Mataró, però ho farà quan hi hagi la total garantia que no hi haurà més impediments”, anuncien.

Competències resoltes

Des de l'Ajuntament de Mataró, la regidora d'Urbanisme, Montserrat Rodríguez (CiU), assegura que les competències pròpies del consistori “estan del tot resoltes i El Corte Inglés podria començar a construir demà mateix”. Tot i això, malgrat que respecta la decisió de l'empresa, reconeix que les dues demandes presentades per particulars poden fer allargar molt més el procés. “Estem en contacte continu amb els responsables d'El Corte Inglés, que ens reiteren el seu interès per venir a la ciutat”, destaca Rodríguez, que confia que els procediments judicials pendents “es resolguin aviat”.

LA DATA

07.03.13
És el dia
que el ple de Mataró va aprovar el planejament urbanístic per desencallar l'arribada d'El Corte Inglés.

LA FRASE

Les competències municipals estan del tot resoltes i El Corte Inglés pot començar demà mateix
Montserrat Rodríguez
Regidora d'Urbanisme de Mataró

La casa de la cultura popular, el 2015

L'acord signat el març de l'any passat incloïa la reconstrucció de la nau de Can Fàbregas i de Caralt, a la cantonada del carrer Biada i Tetuan, que es destinaria a casa de la cultura popular. El conveni, a més, establia com a data límit per a la construcció el juliol del 2015, abans de la festa major de Les Santes. L'equipament l'ha de pagar El Corte Inglés, amb un preu màxim de 2,3 milions. Rodríguez assenyala que l'Ajuntament treballa amb l'horitzó d'aquesta data, independentment de si han començat les obres del centre comercial o no. “Entenem que El Corte Inglés complirà el seu compromís”, diu la regidora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia