Urbanisme

L'Ajuntament de Lloret de Mar valora si és més costós reformar o fer nou el mercat

Aposta per mantenir la ubicació del mercat, que és municipal, al mateix lloc

Paradistes i consistori coincideixen que li cal una reforma integral

L'Ajuntament de Lloret de Mar està estudiant si és més costós reformar l'edifici del mercat diari o enderrocar-lo i construir-lo de nou en el mateix emplaçament. El mercat fa 30 anys que es va construir, i tant l'equip de govern (CiU i ERC) com els paradistes consideren que li cal un impuls, lligat inevitablement a una reforma a fons.

Actualment hi ha una divuitena de paradistes al mercat,i en els últims anys n'han plegat molts (hi ha una dotzena de parades tancades). “El problema del mercat és que la gent no hi ve, a Lloret hi ha moltes grans superfícies, molt a prop del poble, i el jovent ja no va al mercat”, considera la presidenta de l'Associació de Concessionaris del Mercat Municipal, Concepció Pell.

Supermercat a prop

Els paradistes veuen necessària una reforma “molt integral”. La concessió de les parades s'ha acabat aquest any, i es passarà a règim de lloguer. Pell manté que la majoria dels paradistes que hi ha ara volen continuar, i una de les idees que tenen en ment és la idea que la gent té és que s'instal·li una gran superfície al costat del mercat aprofitant que les dependències de la policia, ara a tocar del mercat, s'han d'acabar traslladant. “No hi podem lluitar, i està comprovat que en els mercats que hi ha supermercats la gent acaba comprant als dos llocs”, explica Pell.També veu “fonamental” que les parades es renovin, fer activitats al mercat per atreure més clients, i aconseguir més oferta ja que ara bàsicament és de carn i peix però no s'hi pot trobar gaire res més.

LES FRASES

El mercat necessita una reforma molt integral, i podria anar bé posar-hi un supermercat
Concepció Pell
Presidenta de l'Associació de concessionaris del mercat
Apostem per la mateixa ubicació que té ara el mercat, perquè és cèntric i té potencial turístic
Jordi Orobitg
regidor d'e l'Àrea d'economia i empresa de lloret

Un edifici municipal amb més vida

El responsable de l'àrea d'Economia i Empresa de Lloret de Mar, Jordi Orobitg, manté que l'Ajuntament aposta per la mateixa ubicació del mercat “perquè és cèntrica i té potencial turístic”. També creu que hauria de ser un edifici “singular, més transparent, amb més llum i vida”, i aprofitant que en aquest sector es pot edificar en alçada, es podria fer hi una part dedicada a aules (de formació i de gastronomia).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia