Urbanisme

La reparació de la riera de Blanes es treu a licitació

El termini d'execució de l'obra, un cop fet el projecte, és de quatre mesos

El cost serà aproximadament d'un milió d'euros, i l'Ajuntament ja en va gastar mig milió el 2011

L'Ajuntament de Blanes, a través de l'empresa mixta Aigües de Blanes, SA, ha tret a licitació la redacció del projecte i l'execució de l'obra de reparació de la riera de la rambla Joaquim Ruyra. L'octubre del 2011 el calaix soterrani que passa per sota de la Rambla Joaquim Ruyra va esquerdar-se a causa de les pluges i va provocar danys en un edifici pròxim que va haver de ser desallotjat. Les obres de reparació tindran un pressupost màxim d'execució d'1.146.079,46 euros.

La licitació es va fer pública ahir al Butlletí Oficial de la Província (BOP) de Girona. Les empreses que hi vulguin concórrer tindran temps per presentar ofertes fins al 4 de juny i, entre altres qüestions, hauran de tenir en compte que disposaran del termini d'un mes per a la redacció del projecte i de quatre mesos per a l'execució de l'obra. L'objectiu d'aquests treballs és que, un cop s'hagi fet la reparació dels danys estructurals que es van detectar al calaix de la riera l'octubre de l'any 2011, es pugui tornar a obrir el trànsit rodat. La part malmesa del calaix de la riera és en una part del tram nord de la rambla Joaquim Ruyra, comprès entre el carrer Tordera i la plaça Solidaritat. La circulació en aquesta zona es va tallar per més seguretat, perquè el pas continuat de vehicles per sobre de la riera afectada no malmetés més l'estructura.

L'execució d'aquestes obres suposarà poder posar punt i final a un tema que es va iniciar la nit del 27 d'octubre del 2011, quan els Bombers de la Generalitat van aconsellar desallotjar l'edifici de la rambla Joaquim Ruyra en el número 54 a causa de l'aparició d'unes esquerdes. Aquella mateixa nit, l'Ajuntament de Blanes, d'una banda, ja va demanar als tècnics municipals que esmercessin tots els esforços i treballs necessaris per assegurar l'estructura de l'edifici i, d'una altra banda, va ajudar els inquilins de l'edifici afectat a trobar un allotjament.

Els treballs d'arranjament que es van fer llavors van incloure obres de reparació d'urgència del calaix soterrat de la riera i el tram de clavegueram; l'apuntalament dels baixos de l'edifici afectat, així com la llera de sota la vorera; micropilotatges pel recalçament de fonaments de l'edifici, i una derivació de la canonada de sanejament. L'Ajuntament de Blanes va destinar llavors més de mig milió d'euros per poder assumir els treballs. També es va costejar l'allotjament de les famílies que no tenien on anar.

LA DATA

27/10/11
és el dia
que van aparèixer unes esquerdes al calaix de la riera que passa per sota de la rambla Joaquim Ruyra.

LES XIFRES

500.000
euros,
aproximadament, es calcula que va destinar l'Ajuntament de Blanes el 2011 per reparar d'urgència el carrer.
1,1
milions
d'euros és el cost que es calcula que tindrà la reparació dels danys.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia