Urbanisme

El Club Vela Blanes destinarà 700.000 euros al passeig

El concessionari del port esportiu ja ha presentat el projecte de les obres del passeig de la Mestrança a l'Ajuntament, que el vol tenir acabat a finals de juny

El Club Vela Blanes va presentar dimarts el projecte d'acabat en superfície del passeig de la Mestrança als grups polítics de l'Ajuntament, que té previst donar la llicència de construcció com més aviat millor. El cost de les obres puja a 710.748,74 euros, tot i que una part d'aquest cost és imputable a l'estructura de les construccions subterrànies.

La intenció, segons va avançar ahir l'alcalde de Blanes, Josep Marigó (PSC), és que les obres comencin tan aviat com sigui possible perquè estiguin acabades a finals del mes vinent. Les obres, que van a càrrec del Club Vela Blanes, concessionari del port esportiu, s'han fet en tres fases, de les quals ja només falta la dels acabats en superfície. Aquest projecte en superfície és el segon que presenta el CV Blanes, ja que el primer no va tenir prou suport, i l'ha dissenyat un altre arquitecte. “Vam demanar que l'acabament superficial no comportés cap tipus d'hipoteca, en el sentit que, si en el futur es vol fer algun canvi en la fesomia del passeig, no ho impedeixi”, va explicar ahir Marigó. Una altra de les peticions que es van traslladar al CV Blanes és que es mantinguessin elements característics del passeig, com ara unes arcades que ja hi havia al projecte original.

Per l'alcalde de Blanes, les obres permetran incrementar l'espai de passeig en uns 500 m², i seran una millora “respecte del que hi havia; hi haurà un mirador esplèndid sobre el port, elements nous i es generarà un espai diàfan en funció de com es posin les jardineres que permetrà fer-hi activitats”.

LA FRASE

Es mantenen elements característics del passeig, com ara les arcades del projecte original
Josep Marigó
alcalde de blanes

Els elements de superfície, mòbils

Una característica del nou passeig és que els elements de superfície (jardineres i bancs) no aniran clavats a terra, fet que permetrà moure'ls quan convingui sense haver de fer obres. El material de terra serà sauló estabilitzat i el paviment serà d'un sol nivell, sense esglaons. A més, també hi haurà una zona de jocs infantils. “S'ha intentat que quedi el més naturalitzat possible”, explica Marigó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia