Urbanisme

La rotonda de Ca la Guidó de Blanes divideix el consistori

ICV-EUiA va proposar, al ple, construir la tan reivindicada rotonda del barri, però només va tenir el suport de CiU i la regidora no adscrita

El PSC i el PP defensen que se n'ha de fer un estudi previ

Els grups del PSC (al govern de Blanes) i el PP (a l'oposició) van tombar al ple de dijous la proposta defensada per ICV-EUiA de fer una rotonda a l'entrada del barri de Ca la Guidó. En la moció, el grup d'ICV-EUiA recordava que les associacions de veïns de Ca la Guidó i Mas Carolet fa anys que reclamen la construcció d'una rotonda d'accés per l'entrada i única sortida del barri (ara hi ha una illeta triangular), i el canvi de titularitat del tram de la carretera de Tordera, que va des de la rotonda dels Focs fins a la de Mas Cremat.

Amparo Ardanuy, que va defensar la moció, argumentava que el tràfic per aquest tram és molt dens, sobretot en hora punta, caps de setmana i a l'estiu, ja que és un punt d'enllaç cap a l'N-II i accessos a l'autopista. “Aquest increment dificulta encara més l'entrada i sortida del barri i posa en perill la seguretat dels vianants”, diu la moció, que va rebre el suport de CiU i la regidora no adscrita.

No a la rotonda “sí o sí”

La regidora de Via Pública, Sol Zamora, va argumentar la negativa del grup del PSC pel fet que volen fer un estudi “seriós” sobre la necessitat de rebaixar la intensitat del trànsit a la zona. “La nostra posició no està renyida amb la rotonda però creiem que s'ha de fer un estudi per veure quina és la millor manera que els ciutadans de Ca la Guidó puguin anar amb comoditat i seguretat tant circulant en cotxe com a peu”, va dir ahir Zamora. Pel PSC, la rotonda no ha de ser, necessàriament, la primera actuació. “No ha de ser rotonda sí o sí”, considera.

El portaveu del PP, Salvador Tordera, va recordar que ja fa anys que s'ha demanat el canvi de titularitat del tram de carretera que passa pel barri, i creu que part de la solució requereix adoptar mesures que dissuadeixin els conductors de fer servir aquest tram per anar al centre de la ciutat. “Tardes igual o menys si vols anar al centre anant fins a Mar i Murtra, però som gent de costums”, argumenta Tordera. “Si fem una rotonda provocarem que continuï sent una carretera”, hi afegeix. Per Tordera, cal trobar una solució que dissuadeixi la gent de passar per la zona, i considera que una rotonda, a part de tenir un cost alt, en pot acabar agreujant encara més el problema.

LA FRASE

Volem fer un estudi seriós sobre la necessitat de rebaixar la intensitat del trànsit a la zona
Sol Zamora
Regidora de via pública
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia