Urbanisme

Els veïns de Riudellots trien el disseny del carrer Major

L'Ajuntament organitza des d'avui una consulta telemàtica i presencial que definirà les obres de la via el 2016

1.677 censats poden escollir el paviment, el sentit de la circulació i el mobiliari urbà

Els veïns de Riudellots de la Selva trien des d'avui el disseny del carrer Major del futur. L'Ajuntament ha fet un gran esforç perquè “la gent participi en la consulta”, explica el regidor de Promoció Econòmica i de Noves Tecnologies de l'Ajuntament, Lluís Barnés (CiU).

Els 1.677 censats –els empadronats a Riudellots més grans de 16 anys– podran triar, de manera telemàtica (des de casa) o bé de manera presencial, com serà el paviment del futur carrer, el sentit de la circulació de la via i el mobiliari urbà. Per exemple, han de triar si el carrer Major és d'un sol sentit de circulació o mixt (fins a un punt, d'entrada, i, a partir d'un cert punt, de sortida) i si el paviment ha de tenir un acabat estampat amb forma de llamborda [vegeu imatge virtual].

Després de mesos de xerrades informatives i atenent peticions de la ciutadania, Barnés explica que han acordat amb els dos altres grups, Independents per Riudellots (IpR) i Solidaritat per la Independència (SI), que són a l'oposició, que el resultat de la consulta serà vinculant. El carrer Major, tant el subsòl com el ferm i les voreres, serà reformat el 2016. Les obres, incloses en el Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), començaran el 2016 i costaran uns 800.000 euros.

DNI electrònic o IdCat

Els veïns de Riudellots que tinguin ganes de votar ho poden fer mitjançant el DNI electrònic o l'Idcat. Si no tenen cap d'aquests dos documents digitals, l'equip de govern també ofereix als veïns la possibilitat d'anar a l'ajuntament i recollir un sobre amb un PIN associat al seu document d'identitat.

Barnés va explicar ahir que més d'un veí s'ha interessat per l'Idcat. És un dels objectius, perquè, amb el document, “es potencia la relació entre els veïns i l'Ajuntament”. Per a la votació telemàtica, l'Ajuntament ha contractat l'empresa barcelonina Scytil, pionera en processos electrònics als EUA.

Dilluns, els resultats

De tota manera, a Riudellots es podrà votar com sempre: dipositant el vot en una urna. Es podrà votar al casal de jubilats i pensionistes, a l'ajuntament i a la Casa de Cultura (horaris, a Reformacarrermajor.com). Entre els participants, se sortejaran dos vals de 50 euros per gastar en establiments de l'Associació de Comerciants. Dilluns se sabran els resultats.

LA FRASE

Pot ser que la gent no participi en la consulta, però, com a mínim, no tindrà cap excusa per no votar
Lluís Barnés
Regidor de noves tecnologies de riudellots de la selva (CiU)

LA DATA

08.06.14
és la data
final de la consulta de Riudellots. Hi ha 1.677 veïns empadronats i més grans de 16 anys amb dret a vot.

LA XIFRA

3
llocs
per a la votació presencial de Riudellots: al casal de jubilats, a l'ajuntament i a la Casa de Cultura.

Espais municipals per votar i activitats a l'escola

La votació de Riudellots de la Selva té web propi (www.reformacarrermajor.com) i, a banda dels tres llocs de votació presencial, es podrà exercir el vot electrònic en dos equipaments municipals més. Hi ha la possibilitat d'anar al pavelló municipal (divendres, de dos quarts de cinc de la tarda a les nou de la nit) o bé a la Casa de Cultura (de les deu del matí a la una del migdia, de dilluns a dijous, i tots els dies, des d'ahir i fins divendres, de dos quarts de cinc de la tarda a les vuit del vespre).

Els alumnes de cicle mitjà i superior de l'escola de Riudellots també participaran en la consulta. Des del 26 de maig i fins divendres, fan activitats sobre la democràcia. Els nens i nenes també votaran sobre assumptes interns de l'escola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia