Urbanisme

L'àrea de serveis de Girona creix

Un Aldi s'instal·larà prop dels Maristes i s'afegirà al Mercadona existent i a un Lidl que hi ha projectat fer-hi

A l'entorn immediat hi ha diversos equipaments com l'auditori, escoles, organismes oficials i centres de salut

L'empresa Aldi obrirà un supermercat en una de les parcel·les buides del sector Maristes. Serà, en concret, la del mig de les tres que hi ha, i l'ocuparà en part. La resta de l'illa també s'urbanitzarà per construir-hi places d'aparcament municipals. No se sap encara, però, quantes places d'aparcament seran, ja que de moment només està lligada l'obertura de la nova activitat econòmica i hi ha pendent de redactar el projecte. L'establiment que Aldi Supermercats obrirà a Girona serà el primer que tindrà a la ciutat. No és, però, l'únic de la demarcació, on en tenen diversos. Són a Palafrugell, Platja d'Aro, Calonge, Banyoles, Castelló d'Empúries, Lloret, Blanes i Olot. Aquest mateix mes n'estrenaran a Palamós, l'Escala i Figueres.

Tres supermercats

Des de l'empresa hi ha una voluntat d'expansió de la seva activitat arreu de l'Estat. Busquen terrenys d'almenys 4.000 m² o locals comercials d'entre 800 i 1.200 m² de superfície útil amb aparcaments per a cent vehicles i bones infraestructures per a l'accés dels camions. Aquesta nova superfície comercial s'afegirà a les que ja han confirmat que s'obriran a la parcel·la més propera a l'escola Maristes, que ocuparan un supermercat Lidl i un restaurant de la cadena McDonald's. Pel que fa al Lidl, es preveu que obri les portes cap a final d'aquest mateix any. Ocuparà uns 1.200 m² i tindrà un centenar de places d'aparcament. Els dos supermercats estaran quasi davant per davant d'un altre, en aquest cas de la cadena Mercadona, que està a l'altra riba del riu Güell. Aquest establiment va obrir les portes ara farà dos anys, l'11 de juny del 2012, després de tancar-ne dos de menors dimensions que tenien, al mateix barri Devesa-Güell i al costat de la gasolinera de Santa Eugènia, on ara hi ha un Caprabo.

Altres serveis

Amb la instal·lació de la nova superfície quedarà només una parcel·la per ocupar, la més propera a la Devesa, a tocar el Palau de Justícia, l'Auditori i l'hotel URH. Molt a prop també
hi ha el centre d'atenció primària Güell. Més al sud, també a l'altra banda del riu, hi ha l'Escola Oficial d'Idiomes i l'Escola d'Hostaleria de Girona. Al costat de les parcel·les buides hi ha el col·legi Maristes, i, ben bé al seu costat, a l'altre costat de la sèquia Monar, hi ha la seu de la Tresoreria General de la Seguretat Social. En total, doncs, a una distància d'uns pocs centenars de metres a l'entorn de les parcel·les hi ha situats
tres centres educatius, un hotel, tres supermercats (quan estiguin fets els dos anunciats), un centre de salut, un centre de convencions com és l'Auditori i dos equipaments públics, tot plegat a l'extrem de l'entorn residencial del barri Devesa-Güell.

Aquest sector a l'oest de Girona, entre Domeny, Santa Eugènia, Devesa-Güell i les hortes, s'ha convertit, doncs, en una zona de serveis de primer ordre a l'anella més exterior de la ciutat.

9
equipaments
hi haurà en l'entorn immediat d'aquest sector dels Maristes, a l'oest de Girona.

L'art d'aparcar gratuïtament a Girona

El vial que hi ha al voltant de les tres parcel·les buides del sector Maristes s'ha convertit en una de les opcions més properes al centre per als conductors que volen aparcar gratuïtament els seus vehicles. Amb la implantació de les zones blaves i verdes d'aparcament als barris de les Pedreres i, sobretot, Devesa-Güell, el gran nombre de conductors que diàriament hi aparcaven van buscar alternatives. Una és la del sector Maristes, que de seguida va quedar plena i en la qual, al principi, els cotxes aparcaven fins i tot en els passatges que separen les tres parcel·les i que no són eixos viaris per a vehicles. Un dels temors és que l'ocupació de les parcel·les per part de supermercats generi un nou increment de la demanda d'aparcament al sector. De fet, la urbanització de la parcel·la del mig duta a terme per Aldi anirà acompanyada de la creació d'una nova zona d'aparcament municipal a la mateixa illa que podria esmorteir la necessitat de més pàrquings per atendre els clients dels nous espais comercials. En tot cas, mentre les zones verdes continuen amb un nivell d'ocupació baix –tot i que lentament s'hi va notant un increment del nombre de cotxes aparcats–, l'Ajuntament va arreglar l'aparcament que hi ha a tocar el pont de Fontajau, al costat de l'Auditori, i va pintar i ordenar el vial de circumval·lació de la Devesa. Dins el pla de mobilitat, es preveu també construir dues bosses d'aparcament noves a Domeny i Mas Gri.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia