Urbanisme

El conflicte de Pinya de Rosa de Blanes, resolt

El propietari torna a obrir el paratge avui després d'una reunió amb l'alcalde

L'Ajuntament es compromet a tramitar la documentació “amb celeritat”

El jardí botànic Pinya de Rosa de Blanes torna a obrir avui, després que ahir l'alcalde, Josep Marigó (PSC), i Albert Aynes, representant de la propietat, van reunir-se per desencallar el conflicte. Divendres, unilateralment, l'amo de Pinya de Rosa va tancar l'accés al jardí molest perquè Urbanisme li feia requeriments.

Marigó va explicar ahir en acabar la reunió que des de l'Ajuntament s'ha fet veure a la propietat que la petició de més documentació “és part d'un procés normal, que quan hi ha d'haver qualsevol tipus de modificació l'administració, en aquest cas Urbanisme, demana incorporar al document més informació”, va dir.

L'alcalde hi va afegir que per part de l'Ajuntament hi ha el compromís de tramitar la documentació en breu –“de seguida que la tinguem”– i de concertar una reunió amb el Departament de Medi Natural “per anar avançant”. Marigó tenia previst informar ahir a la tarda els portaveus dels diferents grups polítics del consistori de l'acord amb la propietat.

LA FRASE

La bona notícia és que ens hem pogut entendre i aclarir dubtes
Josep Marigó
alcalde de blanes

Unes reformes que tarden molt

L'amo del paratge (un empresari rus) va tancar l'accés al jardí molest pels nous requeriments que li feia Urbanisme, ja que fa molt de temps que vol dur a terme reformes a la casa que hi ha dins la finca (la masia del Sol).

El jardí botànic de Pinya de Rosa és un espai natural de cinquanta hectàrees que està protegit per la llei des del 2003. L'any 2008 aquest empresari rus el va comprar per 24 milions d'euros, sabent que no hi podria edificar.

A la finca hi ha un jardí botànic privat, explotat pel mateix propietari, al qual es pot accedir pagant prèviament. Malgrat que no hi ha encara un pla d'usos que determini com ha de funcionar el paratge, sí que existeix un compromís verbal amb l'Ajuntament de la ciutat per mantenir-lo obert i cuidat durant aquest estiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia